Vilijams daje priliku Suzi Volf

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijams daje priliku Suzi Volf

Ekipa Vilijamsa odlučila je da Suzi Volf dobije priliku da vozi na slobodnim treninzima u petak na trkama u Velikoj Britaniji i Nemačkoj ove sezone u Formuli 1.

Volfova će takođe dobiti priliku i tokom jednog od osam dana testiranja u toku sezone.

Britanska vozačica, koja je ranije vozila u Šampionatu nemačkih turing automobila (DTM), već je nekoliko puta testirala Vilijams, poslednji put na "Silverstonu" prošle godine.

Zahvalna sam na podršci i veri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u mene koju mi Vilijams pruža i ova godina obećava da bude ključna u mojoj karijeri. Moje odgovornosti u timu su se povećavale pošto sam se dokazala, a potom i dobila priliku da testiram bolid u Silverstonu. Prilika da vozim na treninzima, uz celodnevno testiranje, biće veliki korak za mene i radujem se što ću se naći za volanom modela FW36 tokom Gran Pri vikenda. Biće to veliki izazov od mene, ali i šansa da pomognem timu“, naglasila je Volfova.

Poslednja žena koja je vozila neki bolid tokom trkačkih vikenda u Formuli 1 bila je Đovana Amati 1992. godine, koja nije uspela da se kvalifikuje za trku za Veliku nagradu Brazila.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 počinje 16. marta trkom za Veliku nagradu Australije na stazi „Albert park“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vilijams daje priliku Suzi Volf

Izvor: B92, 24.Feb.2014

Ekipa Vilijamsa odlučila je da Suzi Volf dobije priliku da vozi na slobodnim treninzima u petak na trkama u Velikoj Britaniji i Nemačkoj ove sezone u Formuli 1...Volfova će takođe dobiti priliku i tokom jednog od osam dana testiranja u toku sezone...Britanska vozačica, koja je ranije vozila u Šampionatu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.