Izvor: B92, 20.Jan.2013, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilanova: Skidam kapu Sosijedadu

Barselona je doživela prvi poraz u sezoni od Real Sosijedada, iako je imala dva gola prednosti u 25. minutu prvog poluvremena.

Tim iz San Sebastijana je u 91. minutu golom Agirečea obezbedio osmu pobedu u sezoni, koju niko nije mogao da predvidi, naročito posle serije Katalonaca od 19 utakmica bez poraza ove godine.

Trener Barselone Tito Vilanova čestitao je pobedu Filipu Montanijeu i naveo da je isključenje Pikea promenilo tok utakmice.

Skidam kapu ekipi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sosijedada. Obrukali smo se, nema ničega pozitivnog kad se izgubi utakmica, čeka nas još dug put u ligi, iako se čini da smo već pobedili sve, ovoga puta to nije bio slučaj. Morali smo jednom da izgubimo, ali je moglo da bude drugačije, imali smo šansu da povedemo sa 3:0”, naveo je Vilanova.

Centralni odbrambeni igrač Barselone Pike, dobio je drugi žuti karton posle starta nad napadačem Sosijedada Karlosom Velom. Prethodno je upisan u beležnicu sudije Malenka zbog ometanja izvođenja slobodnog udarca.

U dve odvojene situacije sudija je odlučio da mi pokaže žuti karton i to je to. Moramo da prihvatimo takvu odluku. Ne smatram sebe “prljavim” igračem, jednostavno sam pratio naređenja”, rekao je Pike.

Španski reprezentativac je četvrti igrač Barselone koji je “pocrveneo” u ovoj sezoni. Pre njega teren su ranije morali da napuste Adrijano, Buskets i Maskerano, dok je trener Vilanova udaljen sa klupe već u drugoj utakmici prvenstva sa Osasunom.

Katalonci se suočavaju sa velikim problemom, nakon odluke prvog golmana tima Viktora Valdesa da ne želi da produži ugovor sa timom. Navodno, Barselona po svaku cenu želi da zadrži Valdesa u ekipi i ponudiće mu godišnju platu od osam miliona evra, što će rezervnog golmana španske reprezentacije svrstati u red najplaćenijih igrača na “Nou Kampu”, rame uz rame sa Ćavijem, Inijestom i Viljom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.