Vila menja Ulijea?

Izvor: RTS, 31.Maj.2011, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vila menja Ulijea?

Prema nezvaničnim informacijama sa Ostrva, Aston Vila želi da smeni Žerara Ulijea sa mesta menadžera, zbog zdravstvenih problema francuskog stručnjaka. Još uvek se ne zna ko bi mogao biti naslednik, a klub želi da iskoristi klauzulu iz Ulijeovog ugovora, prema kojoj bi kompenzacija trebalo da bude manja, ukoliko se ugovor raskine zbog zdravstvenih problema.

Aston Vila traži novog trenera. Posle novih srčanih problema Žerara Ulijea, uprava birmingemskig kluba odlučila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da raskine saradnju sa Francuzom i da se u poteru za novim šefom stručnog štaba.

Ulije je na mesto menadžera Vile došao umesto Martina O'nila, ali je poslednjih nekoliko mečeva u tek završenoj Premijer ligi tim predvodio njegov zamenik Geri Mekalister.

Uprava kluba iskoristila je klauzulu u Ulijeovom ugovoru, prema kojoj će u slučaju prekida saradnje zbog zdravstvenih problema menadžera, kompenzacija biti znatno manja nego u slučaju da vlasnik Rendi Lerner odluči da otpusti menadžera.

Aston Vila je završila sezonu na devetom mestu, što je u klubu protumačeno kao neuspeh. Nedavno je klub otpustio čak deset prvotimaca i na novom treneru će biti obaveza da formira nov tim, koji bi trebalo da se naredne sezone uključi u trku za plasmanom u Evropu.

Ipak, odluka o smeni trenera još uvek nije zvanična, a pretpostavlja se da će se obelodaniti čim klub pronađe pravo rešenje za mesto novog menadžera.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.