Izvor: Blic, 29.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijeri razbija sef

Vijeri razbija sef

Zima u Premijer ligi biće veoma interesantna kada je reč o prelaznom roku. Neizvesna borba za titulu u trouglu Mančester junajted - Arsenal - Čelsi, kao i za opstanak, primoraće mnoge klubove da posegnu rukom u sef i pazare nekog od igrača sa evropskog tržišta.Nema dana da neki od tiražnih listova ne objavi neku krupnu vest kada je reč o transferima. Šta je od svega toga istina, znaće se za mesec dana, kada pijaca bude završena. Klubovi su povezani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa velikim brojem imena, poneki se bore za iste igrače i biće interesantno videti ko će u svoje redove dovesti zvučna pojačanja.

MANČESTER JUNAJTED

Aleks Ferguson je napravio poduži spisak, ali teško je verovati da će dovesti veći broj igrača. Šampion je pokazao interesovanje za defanzivce - Danijel van Bujten (Olimpik), Kafu (Roma), Garet Sautgejt (Midlzbro), a tu su i ostala potencijalna pojačanja - Andrej Ševčenko (Milan), Nikolas Anelka (Mančester siti), Mark Viduka (Lids), Luis Fabijano (Sao Paolo), Luis Saha (Fulam), Mateja Kežman i Arjen Roben (PSV), Rafael van der Vart (Ajaks), Olivije Kapo (Okser), a ima spekulacija i o dolasku Kristijana Vijerija iz Intera.

- Potreban nam je još jedan napadač da pomogne Van Nistelroju i Forlanu, neko ko je sličan njima - kaže kapiten Roj Kin.

Ferguson pokušava da reši problem Rija Ferdinanda koji je dobio zabranu igranja u trajanju od osam meseci, a novac nije problem.

ARSENAL

Arsen Venger nema na raspolaganju puno novca zbog gradnje novog stadiona Arsenala. U finansijama ne može da parira Mančesteru i Čelsiju. Deset miliona funti je malo, a mete su Džeremajn Defo (Vest Hem), Sebastijan Skilaći i Erik Abidal (Monako), Robin van Persi (Fejenord), Miroslav Klose (Kajzerslautern), Filip Mekses (Okser), mladi reprezentativac Španije Hoze Rejes i čudo iz Letonije, Maris Verpakovskis.

- Prate me već neko vreme, ali još nismo ništa precizirali oko mog dolaska na 'Hajberi' - kaže Skilaći. ČELSI

Trener Klaudio Ranijeri jedan je od retkih koji ne insistira na pojačanjima.

- Imam u ekipi 21 šampiona uz golmane i za mene je to sasvim dovoljno. Nisam tražio od Abramoviča da dovede nekoga, ali ne mogu ni da mu zabranim. On to voli - kaže Ranijeri.

Posle tri poraza u četiri meča, italijanski stručnjak će misliti drugačije.

Roman Abramovič je čovek-transfer. Letos je potrošio 140 miliona funti, sada nudi samo 90 miliona evra za Ruda van Nistelroja ili 75 za Tjerija Anrija. Pošto je to malo verovatna opcija, bacio je udicu Pavelu Nedvedu, Davidu Trezegeu i Edgaru Davidsu (Juventus), Kristijanu Vijeriju (Inter) i Frančesku Totiju (Roma). Tu su i Roberto Ajala (Valensija), Filip Mekses (Okser), Mihael Balak (Bajern), Hoze Rejes (Sevilja), kao i Džeremajn Defo (Vest Hem). S obzirom na to da nemaju limit u novcu, u Čelsiju mogu najviše da naprave. OSTALI

Aston Vila hoće Mikaela Forsela (Čelsi), Viduku, Smita i Bridžisa iz Lidsa, Bolton je pred kupovinom Rivalda, Fulamu je meta Dado Pršo (Monako), Liverpul želi Tomaša Rosickog (Sparta), Rivalda i Ruija Koštu (Milan), Đibrila Sisea (Okser), Mateju Kežmana (PSV), Viduku i Smita (Lids). Za klub će, svakako, biti najznačajniji oporavak napadača Ovena i Baroša... Kako god da bude, klubovi proleće neće dočekati u istim sastavima, što može biti značajno u borbi za trofeje i opstanak u ligi. Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.