Vigins za istoriju – prestigao Hoja

Izvor: N1 televizija, 13.Avg.2016, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vigins za istoriju – prestigao Hoja

Britanski biciklista ser Bredli Vigins postao je najtrofejniji olimpijac svoje zemlje trijumfom u timskoj poteri na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, uz svetski rekord.

36-godišnji Vigins sada ima pet zlata, jedno srebro i dve bronze i po broju medalja je pretekao legendarnog biciklistu sera Krisa Hoja, koji je tokom karijere osvojio sedam medalja. Međutim, Hoj trenutno ima jedno zlato više od Viginsa.

Vigins je zajedno sa Edom Klansijem, Ovejtom Dulom i Stivenom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Burkom trku na četiri kilometra kompletirao u vremenu od 3:50.265 minuta. Njih četvorica su pobedili Australiju za skoro sekundu.

“Bilo je – ili zlato ili ništa. Sutra ću biti mamuran. Pokušavam da sve shvatim, bila je to užasna trka za učestvovanje, bila je gotova u trenu. Ali, osećam olakšanje, pre 18 meseci je bilo sumnje da li ću se uopšte vratiti i uraditi ovo”, naglasio je Vigins, koji se pre manje od dve godine sa druma vratio na velodrom.

Upitan da li planira da se povuče posle Rija, Vigins, koji je pre četiri godine u Londonu trijumfovao u vožnji na hronometar, odgovorio je:

“Mojoj deci je potreban pravi otac, a mojoj supruzi pravi muž. Želeo sam da se povučem dok sam na vrhu, a ovo je bilo jedno od najboljih finala. Neću ići u Tokio 2020. Srećan sam i zadovoljan svim što sam postigao”.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.