Vidiću trofej Komjuniti šilda

Izvor: B92, 08.Avg.2010, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidiću trofej Komjuniti šilda

Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su 18. trofej Komjuniti šilda pošto su pred 84.000 gledalaca na Vembliju savladali Čelsi sa 3:1.

Golove za tim Aleksa Fergusona na premijernom meču sezone postogli su Antonio Valensija u 41. novajlija Havijer Ernandes u 76. i Dimitar Berbatov u poslednjem minutu.

Strelac jedinog gola za Čelsi bio je Salomon Kalu u 83. minutu. Bio je ovo drugi uzastopni Komjuniti šild u kojem su se sastali Čelsi i Junajted, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a 'crveni đavoli' su se Čelsiju osvetili za poraz od pre godinu dana.

Nakon što je Dejan Stanković kao kapiten predvodio ekipu prvaka Evrope Intera u prijateljskom meču protiv Dalasa, još jedan bivši kapiten Crvene zvezde dobio je veliku čast. Nemanja Vidić u duelu sa Čelsijem nosio je traku oko ruke i na kraju podigao trofej.

Iako je Ser Aleks Ferguson tokom utakmice promenio dva igrača u odbrani, Nemanja Vidić je 'kapitenski' odradio svoj posao, i, pored odličnog Van der Sara, bio je najzaslužniji što Čelsi nije postigao više golova. Sa druge strane, iako je Čelsi primio tri gola, Branislav Ivanović je takođe bio odličan tokom svih 90 minuta u sastavu londonskih 'plavaca'.

Uskoro opširnije...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.