Izvor: Blic, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidićeva 2006!

Vidićeva 2006!

Debakl reprezentacije Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu i dobri rezultati selekcije Srbije u kvalifikacijama za Evropski šampionat obeležili su fudbalsku godinu na izmaku. Dosta srpskih igrača je napredovalo u 2006, a 'Blic' je zahvaljujući glasovima naših poznatih stručnjaka izabrao najbolje u proteklih 12 meseci. Na prvom mestu je Nemanja Vidić!

RADOMIR ANTIĆ (proslavljeni trener)

5 bodova - Dejan Stanković je naš najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fudbaler. Inter se sa njim domogao Skudeta, a i reprezentacija Srbije je beležila dobre rezultate u kvalifikacijama za Evro 2008.

4 boda - Nemanja Vidić dominira u odbrani Mančester junajteda. Naša reprezentacija jednostavno ne brine za rezultat kada je on u timu.

3 boda - Veljko Paunović ne igra u velikom klubu, ali ima zapaženu ulogu u Hetafeu koji je bio hit španskog prvenstva prošle sezone.

2 boda - Mladen Krstajić je dosta puta do sada pokazao koliko vredi. Njegov učinak u dresu Šalkea i reprezentacije je samo za pohvalu.

1 bod - Predrag Đorđević je i ove godine imao zapaženu ulogu u Grčkoj i Evropi. Njegov doprinos u osvajanju titule Olimpijakosa je veliki.

SINIŠA MIHAJLOVIĆ (pomoćni trener Intera)

5 bodova - Dejan Stanković je zaslužio da ponese ulogu najboljeg srpskog fudbalera, što zbog igre u dresu Intera ove godine, što zbog učinka u reprezentaciji Srbije.

4 boda - Nikola Žigić je pokazao koliko znači timu u kojem igra. Najbolji strelac Srbije u tekućim kvalifikacijama nije slučajno već na prvoj utakmici Santandera postao zvezda španskog kluba.

3 boda - Nemanja Vidić je postao nezamenljiv šraf u odbrani Mančester junajteda. Činjenica je da nam je on mnogo nedostajao na Svetskom prvenstvu.

2 boda - Miloš Krasić je sa CSKA i ove godine osvojio šampionsku titulu. Njegov učinak u mladoj reprezentaciji je samo potvrda da Klemente nije pogrešio što ga je svrstao u A tim.

1 bod - Milan Stepanov je za kratko vreme postao želja velikih evropskih klubova. Reč je o fudbaleru koji je zasluženo proglašen za najboljeg mladog štopera.

DRAGOSLAV STEPANOVIĆ (cenjeni stručnjak)

5 bodova - Marko Pantelić je najviše napredovao u ovoj godini. Za njega se nije verovalo da će biti najbolji strelac Bundeslige, a uz to je našao svoje mesto u reprezentaciji.

4 boda - Nemanja Vidić bi slobodno mogao da se nađe na listi najboljih defanzivaca sveta. On pruža odličnu igru u Mančesteru, a svi znamo koliko znači i reprezentaciji Srbije.

3 boda - Nikola Žigić je u golgeterskoj formi. Gotovo da nema utakmice Santandera i reprezentacije na kojoj se on ne upiše u listu strelaca.

2 boda - Dejan Stanković je učestvovao u osvajanju titule u Italiji, a pritom je uspešno nosio kapitensku traku na dresu reprezentacije Srbije. On nije slučajno jedan od boljih fudbalera Intera.

1 bod - Milan Stepanov je bio najbolji štoper na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu mladih fudbalera. On je definitivno prerastao Trabzon.

LJUPKO PETROVIĆ (trener Liteksa)

5 bodova - Nikola Žigić je imao veliki uticaj u Zvezdinom osvajanju duple krune, za kratko vreme postigao je dosta golova u dresu reprezentacije, a sada je i zvezda Santandera.

4 boda - Nemanja Vidić ima veliki uticaj u tome što se Mančester junajted nalazi na prvom mestu Premijer lige. On je definitivno naš najbolji defanzivac.

3 boda - Marko Pantelić blista u Nemačkoj. Drugi strelac Bundeslige je jednostavno najzaslužniji što se Herta nalazi prvi vrhu tabele.

2 boda - Milan Stepanov je zvanično najbolji mladi štoper i treba mu dati glas. Klemente nije pogrešio što ga je pozvao u A reprezentaciju, a ni Čelsi neće pogrešiti ukoliko ga kupi.

1 bod - Miloš Krasić je i ovu sezonu krunisao peharom. Pored sjajne igre u dresu CSKA on je dominirao i na Evropskom prvenstvu mladih fudbalera.

IVAN GOLAC (cenjeni stručnjak)

5 bodova - Nikola Žigić je sa ubedljivom igrom i silnim golovima obeležio 2006. godinu, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu.

4 boda - Nemanja Vidić je pružao sjajne partije u dresu Mančester junajteda, a naša reprezentacija se sigurno ne bi obrukala na Mondijalu da nije bio povređen.

3 boda - Miloš Krasić se navikao na trofeje. Naš mladi fudbaler je ponovo imao značajnu ulogu u osvajanju titule CSKA, a imao je i veliki doprinos u uspehu mlade reprezentacije.

2 boda - Aleksandar Trišović je sjajan fudbaler, samo ako igra na svojoj poziciji. To je pokazao u Ukrajini i mladoj reprezentaciji, a kasnije i u A selekciji Srbije i Crvenoj zvezdi.

1 bod - Stefan Babović je na dobrom putu da preraste u velikog igrača. Mislim da bi već mogli polako da ga isprobavamo u A reprezentaciji.

G. Anđelković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.