Vidić za bod Junajteda, Stouk obnovio krizu Liverpula

Izvor: Blic, 13.Nov.2010, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić za bod Junajteda, Stouk obnovio krizu Liverpula

Fudbaler Mančester junajteda Nemanja Vidić postigao je drugi gol za svoj tim u 85. minutu utakmice protiv Aston vile, zahvaljujući čemu su "đavoli" izbegli poraz odigravši 2:2 protiv Aston vile u 13. kolu Premijer lige. Totenhem je prekinuo seriju od četiri meča bez pobede trijumfom nad Blekburnom od 4:2 uz dva pogotka i asistenciju Gereta Bejla, a taman kada su navijači Liverpula pomislili da njihovi ljubimci izlaze iz krize fudbaleri Stouka su ih vratili u surovu realnost - 2:0.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Na stadionu Britanija fudbaleri Stouka opredelili su se za standardno fizički i grublji pristup igri kako bi izbacili iz ravnoteže Stivena Džerarda i Fernanda Toresa.

U prvom poluvremenu, sa izuzetkom ambicioznog šuta sa distance Dina Vitheda i dve sporne situacije u kojima je sudija Mark Halsi propustio da svira penal za domaće, nije viđeno mnogo toga, a nakon desetak minuta igre u drugom delu igre Stouk stiže do vođstva.

Rori Delap je uputio jedan od njegovih čuvenih projektila iz auta, u šesnaestercu Liverpula je nastala opšta gužva, a tamo je najsnalažljiviji bio Rikardo Fuler - 1:0.

Uprkos golu Stouka gosti nisu nikako uspevali da dođu do inicijative i ozbiljnijih prilika.

Domaći fudbaleri pružili su veliki otpor Liverpulu, a u samom finišu susreta nakon jedne kontre Kenvajn Džons je smireno poslao loptu iza Reine za konačnih 2:0.

Fudbaleri Totenhema su bili rešeni da uprkos velikim kadrovskim problemima konačno zabeleže tri boda, a već u 16. minutu lepo popodne za "pevce" nagovestio je Bejl pogotkom glavom.

Piter Krauč je na isteku pola sata igre iznudio penal, a na zaprepašćenje svih loptu je preuzeo Roman Pavljučenko, a ne Rafael Van der Vart.

Da stvari budu gore Rus je bio neprecizan, ali se do kraja poluvremena ipak iskupio kada je iskoristio Bejlov centaršut za 2:0.

U drugom delu igre Krauč je prvim pogotkom u Premijer ligi dodatno povisio prednost, a sjajnu partiju Bejl je krunisao drugim golom za 4:0.

Opuštanje u domaćim redovima gosti su iskoristili da do kraja meča preko Dejvida Dana i Gaela Giveta postave konačnih 4:2.

Mančester siti je preko nedelje bez golova odigrao gradski derbi,a navijači na Istlendsu i ovog puta ostali su uskraćeni za pogotke svojih ljubimaca.

Birmingem je relativno lako odoleo, iako su domaći fudbaleri tokom celog meča uživali u većem posedu lopte i inicijativi.

Sve se uglavnom svodilo na pokušaje neraspoloženog Argentinca koji je jednom prilikom i pogodio mrežu, ali je gol opravdano poništen zbog igranja rukom.

U startnoj postavi Sitija našao se Aleksandar Kolarov koji je na terenu proveo 82 minuta, a na drugoj strani Nikola Žigić je upisao 65 minuta i uglavnom se isticao u defanzivnim zadacima.

Bez golova završili su se i mečevi između Njukasla i Fulama, kao i Vest hema i Blekpula gde su navijači ostali začuđeni kako su u tom duelu mreže mirovale.

Uzbudljivo je bilo i u Vulverhemtponu gde je Bolton odneo tri boda pobedom od 3:2, a u domaćim redovima Nenad Milijaš bio je jedan od najistaknutijih pojedinaca.

Na Vila parku, posle prilično lošeg prvog poluvremena, u nastavku su obe ekipe zaigrale dosta otvorenije, a Vila je imala bolje prilike do prvog gola.

Domaći su došli u vođstvo preko Ešlija Janga sa bele tačke, nakon čega su momci Aleksa Fergusona krenuli nešto angažovanije ka golu Vile.

Posle drugog gola koji je bio delo Olbrajtona, igrači Mančestera su krenuli na sve ili ništa i brzo su preko Makede smanjili vođstvo, da bi konačan rezultat postavio reprezentativac Srbije Nemanja Vidić.

Premijer liga, 13.kolo:

Aston vila - Mančester junajted 2:2 (0:0)

(Jang 72p, Olbrajton 76 - Makeda 81, Vidić 85)

Mančester siti - Birmingem 0:0

Njukasl - Fulam 0:0

Totenhem - Blekburn 4:2

(Bejl 16,76, Pavljučenko 42, Krauč 69 - Dan 80, Givet 90)

Vest hem - Blekpul 0:0

Vigan - VBA 1:0

(Mozes 70)

Vulverhempton - Bolton 2:3

(Foli 69, Flečer 77 - Stirmen 1ag, Elmander 62, Holden 67)

Stouk - Liverpul 2:0

(Fuler 56, Džons 90)

Nedelja:

Everton - Arsenal 15h

Čelsi - Sanderlend 17h

Tabela: Čelsi 28, Mančester junajted 25, Arsenal 23, Mančester siti 22, Totenhem 19, Bolton 19, Njukasl 18, Aston Vila 17, Stouk 16, Sanderlend 16, Liverpul 16, VBA 16, Everton 15, Blekburn 15, Blekpul 15, Fulam 14, Vigan 14, Birmingem 13, Vulverhempton 9, Vest Hem 9

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.