Izvor: Blic, 30.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić: Podignuću pehar

Vidić: Podignuću pehar

BEOGRAD - Biće mi čast da na kraju sezone prvi podignem pehar namenjen šampionu SCG - izjavio je Nemanja Vidić, novi kapiten Crvene zvezde, posle prvog treninga pod nadzorom trenera Slavoljuba Muslina.

- Obradovala me je činjenica da ću nositi žutu traku na voljenom dresu, koja će mi, ubeđen sam, dati dodatni motiv na terenu. Biti kapiten u Crvenoj zvezdi, našem najtrofejnijem klubu, je velika čast, ali i obaveza. Verujem da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ću dostojno odraditi novu ulogu - dodao je naš reprezentativac.

Kada su mnogi očekivali da će Vidić ovog leta napustiti Crvenu zvezdu, on je ipak ostao na 'Marakani”.

- Prvo su me selili u Mančester, pa u Milan, potom Barselonu, a minulih dana se pričalo da ću preći u Šahtjor. Ponuda je bilo, ali ne konkretnih, tako da smo se predsednik Dragan Džajić i ja dogovorili da ostanem u Zvezdi. Verujem da smo povukli dobar potez.

Defanzivac sa ofanzivnim karakteristikama je za prvi tim Crvene zvezde debitovao u julu 2001. godine, protiv Omonije u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Bio sam presrećan kada mi je Muslin saopštio da ću igrati u Nikoziji. Od tada su počeli da se ostvaruju moji snovi, u klupskom i reprezentativnom smislu. Jedino mi je žao što još nisam osvojio šampionsku titulu i što nisam bio akter boljih izdanja državnog tima.

Vidić je ulogu profesionalca ostvario kod Slavoljuba Muslina, potom je godinu i po dana radio pod trenerskom palicom Zorana Filipovića, dok će sada ponovo imati priliku da sarađuje sa trofejnim trenerom Zvezde.

- Muslin je veliki trener, što je potvrdio za nedavne dve sezone provedene na 'Marakani”. Biće mi čast da ponovo radim pod njegovom komandom, iako mi je dobro bilo kod Filipovića.

Stameni štoper je za nepunih godinu dana eksplodirao - u fudbalskom smislu, naravno. U to su se uverili i Đovani, Birhof, braća Inzagi, Del Pjero, kojima je upravo on bio nerešiva enigma na minulim mečevima u Kupu UEFA i kvalifikacijama za EP.

- Priželjkujem da i ove godine dobijemo zvučne protivnike, jer se pokazalo da Zvezda najbolje igra protiv takvih ekipa. Siguran sam da ćemo ove sezone znatno duže ostati u Evropi, bar iz razloga što smo za godinu dana iskusniji - zaključio je 21-godišnji Nemanja Vidić, koji je nastavio odnedavnu praksu Crvene zvezde da kapiteni budu sam deca sa 'Marakane”.

Posle kondicionih testova koji su pokazali da su Krivokapić, braća Dudić i Bogavac trenutno najspremniji igrači, fudbaleri Crvene zvezde juče su imali slobodan dan, a od danas će biti u karantinu na 'Marakani”. U petak, 4. jula, crveno-beli će krenuti na Roglu, gde će odraditi tronedeljne bazične pripreme. Za vreme boravka u Sloveniji, izabranici Slavoljuba Muslina će odigrati najmanje četiri kontrolne utakmice - protiv Šturma (9. jul), bečkog Rapida (11), Maribora (13) i Visle iz Ploka (23).

Kao što je poznato, trener Crvene zvezde će na Roglu voditi 24 igrača, a na spisku putnika naćiće se: Ranđelović, Dišljenković, Milašinović, Milovanović, Mrđa, Janković, Basta, Perović, Bogavac, N. Stojanović, M. Dudić, I. Dudić, Krivokapić, Bogdanović, Vitakić, Bratić, Orahovac, Luković, Mladenović, Žigić, Bošković, Vidić, Kovačević i Marković. G. Anđelković Debi iz snova

Nemanja Vidić je za reprezentaciju (tada Jugoslavije) debitovao 12. oktobra 2002. godine, protiv Italije u Napulju.

- Mislim da nisam mogao da poželim lepši debi u A reprezenaciji od onog što sam imao tada. Koliko sam tada bio radosan, toliko sam sada tužan jer smo izgubili trku za plasmanom na Evropsko prvenstvo. Nadam se da ćemo u novom ciklusu biti mnogo uspešniji, jer, jednostavno, lošije izdanje od ovog ne možemo da pružimo - konstatovao je Nemanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.