Vidić: Nikad nismo sumnjali u Berbatova

Izvor: Blic, 20.Sep.2010, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić: Nikad nismo sumnjali u Berbatova

Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić tvrdi da on i njegovi saigrači nikad nisu sumnjali u kvalitete Dmitra Berbatova uprkos ne preterano ubedljivim nastupima Bugarina u protekle dve sezone.

Berbatov je u trijumfu protiv Liverpula postigao het-trik čime je ućutao sve kritičare postavši prvi igrač još od Stena Pirsona kojem je to pošlo za rukom davne 1946. godine.

Navijači Junajteda nikad nisu u potpunosti bili uvereni u kvalitete Bugarina koji je Totenhemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plaćen 30 miliona funti nakon čega je postao najskuplji igrač u istoriji "crvenih đavola".

Ipak, Vidić nijednog trenutka nije bio skeptičan kada je u pitanju fudbalsko umeće Berbatova.

"Svi smo svesni koliko je Dmitar dobar. On je neverovatan tehničar, mnogo je jak na lopti. Prošlogodišnje kritike su stizale uglavnom jer nije postizao previše golova, ali on je već rešio da se iskupi za sve, postigao je već nekoliko jako važnih pogodaka", rekao je Vidić.

Berbatov je na pet mečeva u Premijer ligi postigao šest golova.

"Naučio je šta mora da radi. Promenio je igru u odnosu na prošlu sezonu, više je u šesnaestercu i veća je pretnja zbog toga. Počeo je malo više da misli na sebe i zato i postiže više golova. Ukoliko ovako nastavi odvešće nas do titule i verovatno će pokupiti neku individualnu nagradu", rekao je Vidić.

Trener Aleks Ferguson postavio je Vidića za kapitena ove sezone, a srpski defanzivac se ne plaši tolike odgovornosti.

"To će dodatno podići moju igru. I dalje radim isto što i pre, trudim se da pružim maksimum za tim. Nije mi teško da nosim traku kad znam da su oko meni Geri Nevil, Rajan Gigs i Rio Ferdinand, oni su primer za sve", rekao je Vidić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.