Video sam kako predsednik Dinama beži preko ograde od Mamića – gde sam ja došao?

Izvor: B92, 27.Dec.2023, 15:32

''Video sam kako predsednik Dinama beži preko ograde od Mamića – gde sam ja došao?"

Bivši hrvatski fudbaler Mario Stanić ispričao je svoju životnu priču koju je režirao građanski rat u bivšoj Jugoslaviji.

Prisetio se da je nakon početka rata u BiH i odlaska iz Železničara imao pozive srpskih trenera u Evropi.

"Vujadin Boškov hteo je da me dovede u Romu, Dušan Bajević u AEK, znali su za mene, ali ja nisam imao papire. Zbog rata nismo mogli doći ni do kakvih dokumenata i onda je UEFA dala proglas da fudbaleri iz ratnih područja mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da igraju s izbegličkim statusom. Tada sam se vratio u Hrvatsku i stigao u Dinamo. Hteo me i Hajduk, ali dosta stidljivo", rekao je Stanić.

Iz Dinama je otišao nakon samo jedne sezone.

"Hteo sam da igram u Evropi, ali jedan je razlog moga odlaska bila i ona ružna scena kad su Zdravko Mamić i Ćiro Blažević došli u klub pa je predsednik Šoić bežao preko ograde. Tada sam osetio da nisam na pravom mestu, zapitao sam se gde sam došao. U Želji smo svi razmišljali kako je Dinamo gospodski klub i uređen, a onda vidiš drugu realnost i rekao sam menadžeru Naletu da idem bilo gde".

Iz Dinama je otišao u Sporting iz Hihona, a kasnije je igrao još za Benfiku, Klub Briž, Parmu i Čelsi.

Karijeru je završio 2004. godine u 33. godini.

Za Hrvatsku, s kojom je 1998. godine bio treći na svetu, odigrao je 49 utakmica i postigao sedam golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.