Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2021, 11:23

Vicešampion Starog kontinenta testira evropske ambicije Vardara

Skopski tim je pobedio Eurofarm Pelister u derbiju makedonskog prvenstva, a sada je fokus na novom izazovu u Ligi šampiona

Skoplje čeka novi rukometni spektakl. Vicešampion Evrope Olborg prvi put u istoriji posetiće glavni grad Makedonije i izaći će na megdan Vardaru, najtrofejnijim rukometnom klubu u zemlji i dvostrukim šampionom Evrope (18.45). Oba tima u ovaj duel ulaze pobednički. Skandinavski tim ubjedljivo je pobedio Zagreb (34:24) i Monpelje (36:28), dok je Vardar >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << remizirao sa Elverumom (27:27) i slavio protiv Meškov Bresta (35:27) kod kuće. Duel u Skoplju biće jedan od najatraktivnijih ovog kola.

Veselin Vujović dobio je dobre vesti. Pre okršaja sa danskim timom moći će da računa na jednog od glavnih igrača u bekovskoj liniji, hrvatskog strelca Ante Kuduza. On se vraća posle pauze od nekoliko nedelja zbog povrede.

"Ne treba trošiti reči o Olborgu. To je tim koji igra najbolji rukomet u Evropi. Mi sa publikom smo uvek bolji. Na taj način možemo pobediti sve rivale, čak i Olborg. Ovo je protivnik koji u igri podseća na dansku reprezentaciju i moramo brzo da se vraćamo u odbranu. Ako pobedimo Olborg, naše ambicije rastu", rekao je Vujović.

18.45: (2,70) Vardar (8,00) Olborg (1,65)

Osim povratka Ante Kuduza, dobre vesti za Vardar biće i činjenica da će krilo Jan Kuvara biti na raspolaganju, što dodatno povećava rotaciju. On će biti alternativa na levom krilu ruskom asu Timuru Dibirovu.

"Svaki tim ima svoju slabost, pa je tako i sa Olborgom. To je protivnik sličan Elverumu. Danski tim mnogo trči i ima jak tempo igre. Naš zadatak će biti u ovom duelu da izvedemo protivnika iz prepoznatljive zone i poremetimo njegovu koncepciju", kaže Dibirov.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Pre ovog duela navijači Vardara dobili su novog miljenika – Kevina Njokasa, francuskog beka koji je postigao osam golova iz osam pokušaja na meču protiv Eurofarm Pelistera u šampionatu Makedonije. Kad govorimo o Olborgu, zbog brzog rukometa glavna opasnost u prethodnim utakmicama bila su norveška krila Sebastijan Barthold i Kristijan Bjornsen. Prvi je bio najefikasniji protiv Zagreba sa devet golova, dok je drugi bio najbolji kod Montpeljea sa šest golova. Danski tim još uvek nema na raspolaganje najzvučnije pojačanje Arona Palmarsona koji je stigao iz Barselone. Iskusni Islanđanin je povređen.

Pravdu u dvorani Jane Sandanski deliće sudije iz Srbije - Dušan Stojković i Nenad Nikolić.

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

GRUPA A

Sreda

18.45: (2,70) Vardar (8,00) Olborg (1,65)

20.45: (1,75) Zagreb (8,00) Elverum (2,45)

Četvrtak

18.45: (3,15) Meškov Brest (8,50) Seged (1,50)

20.45: (5,60) Monpelje (11,0) Kil (1,20)

GRUPA B

Sreda

18.45: (3,60) Motor Zaporožje (8,50) Vive Kjelce (1,40)

18.45: (2,95) Vesprem (8,50) Barselona (1,55)

18.45: (4,40) Flenzburg (9,00) PSŽ (1,30)

Četvrtak

18.45: (1,60) Dinamo Bukurešt (8,00) Porto (2,85)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Martin TANASKOVSKI

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.