Izvor: MozzartSport.com, 07.Maj.2021, 08:42

Vi beše superligaši?

Žestoke kritike ostrvske javnosti na račun Mikela Artete posle ispadanja u polufinalu Lige Evrope

Ako bismo gledali plasman na tabeli, nije baš da je Viljareal bio potpuni autsajder pred dvomeč sa Arsenalom u polufinalu Lige šampiona. Ali kad su već u Londonu mogli sami sebe da proglase za ravnopravnog člana društva najvećih klubova Evrope i osnivača Superlige – srećom, pa je to propalo – onda su mogli i da tu silu pokažu na terenu. A na terenu – taština praznine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i zasluženi prolaz Viljareala u finale Lige Evrope.

Mikel Arteta je na udaru. Jeste imao brojnih kadrovskih problema, ali on je doveden da Tobdžije vrati u vrh engleskog i evropskog fudbala. Umesto toga ga je posramio trener koji je oteran kao nedostojan Arsenalove klupe.

Tim se nije pojavio na terenu, taktika... Nadmudrio ga je bivši trener u obe utakmice, to je malo sramota. Lažna devetka, način na koji je menjao vezni red danas... To je sve izgledalo sasvim novo za ekipu, tim je delovao izgubljen, a Viljareal nas je napao visoko i učinio nas nervoznim“, kritikuje legendarni defanzivac, a sada stručni konsultant Martin Kion i dodaje da će Arteta morati da krene da pobeđuje od starta sledeće sezone ako misli da sačuva posao.

Pod ogromnim je pritiskom. Velike odluke moraju da se naprave u ovom klubu“.

Nezadovoljan je i Fredi Ljunberg, član generacije “Nepobedivih“, koja je u sezoni 2003/2004 osvojila titulu bez poraza.

Šokiran sam, nažalost. bio sam ubeđen da Arsenal ide dalje. Pritisni ih i pobedi na Emirejtsu. Pritiska nije bilo, ne zaista. Viljareal je bio bolji tim u obe utakmice. To je realnost“.

(1,45) Lester (4,40) Njukasl (7,50)

Realnost je da su sada vrlo male šanse da Arsenal sledeće sezone uopšte igra u Evropi. Štaviše, trend pada započet još u poslednjim sezonama Arsena Vengera kao da se nastavlja.

Skrhani smo. Imali smo toliko entuzijazma, želje da budemo u finalu, da se borimo za titulu, za Ligu šampiona sledeće nedelje. Težak udarac... Nismo igrali naš najbolji fudbal, ni u Viljarealu ni sada... Bili smo neprecizni sa loptom, nervozni... Nema šta da pričamo, moramo da na terenu pokažemo naš odgovor“, odgovara Arteta, uveren da i dalje može da pomogne Arsenalu da se vrati na stare staze uspeha.

Niko drugi nije uveren kao on. Ali bar smo jednu dilemu otklonili. Svima je danas sasvim jasno da Arsenal, ako govorimo samo o igrama i rezultatima, ne pripada društvu najvećih u Evropi.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.