Vežbe ruskih vazdušnih snaga sa Srbijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2016, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vežbe ruskih vazdušnih snaga sa Srbijom

Ruske vazduhoplovne snage održaće ove godine zajedničke vežbe sa Egiptom, Srbijom i Indijom, saopštio je danas komandat vazduhoplovnih snaga ruske vojske Vladimir Šamanov.

"U skladu sa planom o međunarodnim aktivnostima, naše jedinice će učestvovati u taktičkoj vežbi u Srbiji, u vežbi egipatskih oružanih snaga i u zajedničkoj vežbi održavanja mira i humanitarnog uklanjanja mina u Indiji, kao i u trima vežbama jedinica za specijalne operacije u Belorusiji", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Šamonov, prenosi Tas s.

On je naveo i da Belorusija, Kazashstan i Jermenija pokazuju interesovanje za zajedničke humanitarne vežbe sa ruskim vazduhoplovnim snagama na Severnom polu.

Istovremeno, zamenik komandanta ruske mornarice Aleksandar Fedotenkov rekao je danas da će ruska flota ove godine učestvovati u nizu međunarodnih pomorskih vežbi zajedno sa Kinom, Egiptom, Indijom i drugim zemljama.

"Da bi se nastavio rad na jačanju veza sa pomorskim snagama stranih zemalja u 2016. planiran je izvestan broj zajedničkih vežbi sa mornaricama Kine, Egipta i Indije", rekao je Fedotenkov.

Kako je dodao, prvi put će biti održane i zajedničke vežbe Rusije, Azerbejdžana i Kazahstana, navodi ruska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusi će vežbati sa Srbima, Egipćanima i Indijcima

Izvor: Akter, 21.Jan.2016

Ruske vazduhoplovne snage održaće zajedničke vežbe sa Egiptom, Srbijom i Indijom, saopštio je komandat vazduhoplovnih snaga ruske vojske Vladimir Šamanov.."U skladu sa planom o međunarodnim aktivnostima, naše jedinice će učestvovati u taktičkoj vežbi u Srbiji, u vežbi egipatskih oružanih...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.