Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021, 02:17

Veteran Fred spasao Fuzao, River ponovo neporažen u Brazilu (VIDEO)

Južnoamerička poslastica bez pobednika - 1:1 u Kopa Libertadores

Moćašnja poslastica u Kopa Libertadores i kolač podeljen na ravne časti: na jednom od najpoznatijih stadiona na svetu, brazilskoj Marakani, Fluminense - River Plejt 1:1.

Oba tima u utakmicu su ušla s nizom dobrih rezultata u domaćim takmičenjima koja služe za "zagrevanje" za prave stvari koje tek dolaze. Marselo Galjardo rešio je problem neefikasnosti i s puno samopouzdanja ušao u još >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << jednu sezonu u kojoj se od Milionera očekuje da odu do kraja u ovom takmičenju. Tradicija je takođe pumpala mišiće Rivera, jer na brazilskom tlu nije poražen punih pet godina. Fluminense jeste naređao tri pobede u Karioka šampionatu, ali u eliti ga nije bilo devet godina i ta vrsta "treme" najviše je brinula trenera Rožera Mašada.

Da strahuju od lošeg starta osetilo se u igri domaćeg tima. River je kontrolisao utakmicu skoro 90 minuta, bolje čuvao loptu, međutim daleko od toga da Fuzao nije pretio. Štaviše, statistika je na kraju pokazala da su Brazilci imali više udaraca ka golu rivala...

Gosti sa Monumentala poveli su posle veliki greške golmana domaćeg sastava Markosa Felipea. Igrao se 13. minut kada ga je Kolumbijac Rafael Bore nadmudrio. Nikakvu potrebu nije imao Felipe da se baca u noge napadaču Rivera, ovaj je praktično već izašao u gol-aut, da bi čuvar mreže Fluminensea postupio je kao početnik. I arbitar nije imao kud - penal. Loptu je na 11 metara postavio Gonsalo Montijel i pogodio za 0:1.

Domaćina je poraza spasao veteran Fred. Nekadašnji napadač Liona i reprezentativac Brazila odlično je odreagovao na pas Kasaresa u 66. minutu. Bio je to njegov 183. pogodak u karijeri za Flu i šesti na isto toliko utakmica u 2021. godini.

Za Fluminense noćas nije debitovao jedan drugi veteran i poslednje pojačanje ovog tima - Raul Bobadilja.

KOPA LIBERTADORES, 1. KOLO

Grupa D

Fluminense - River Plejt 1:1 (0:1)

/Fred 66 - Montijel 13pen/

Hunior - Independijente Santa Fe 1:1 (1:1)

/Hinestroza 31 - Osorio 35/

Grupa F

Atletiko Nasional - Universidad Katolika 2:0 (2:0)

/Andrade 39, Duke 45/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.