Vesnić u Hrvatskoj nastavlja borbu za šestu titulu

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesnić u Hrvatskoj nastavlja borbu za šestu titulu

Nakon pet osvojenih titula šampiona centralne Evrope automobilista Milovan Mikica Vesnić i njegov tim ASK Vesnić nastavljaju ovog vikenda borbu za šestu titulu.

U novoosnovanoj TCR Istočna Evropa predstojećeg vikenda održaće se trka na čuvenoj hrvatskoj stazi Grobnik.

Tim iz Gorjana kreće ka Rijeci maksimalno pripremljen, iako je Vesnić imao tehničkih problema prethodna dva trkačka vikenda na Hungaroringu i Red bul ringu, sa poluosovinom i kvačilom, ovoga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puta, uz poboljšanje performansi, akcenat je stavljen na prilagođavanje automobila visokim temperaturama.

"S obzirom na to da je reć o Grobniku, u praksi se do sada pokazalo da auti trpe velika opterećenja zbog pregrevanja motora, kočnica i guma. Nadam se da smo pronašli idealan "setap" za takve klimatske uslove", kaže Vesnić.

Staza u Hrvatskoj je od prošle godine sa novom podlogom i brža je za šest sekundi, a Vesnić je aktuelni rekorder u klasi TCR automobila. Srpski automobilista smatra Grobnik izazovnom i zahtevnom stazom, pa će, kako navodi, presuditi balans performansi.

"Iako imam najveći balast u automobilu, tačnije, dobio sam najveću težinu na osnovu razultata prve dve trke, čak 60 kilograma imam više od pojedinih konkurenata, nadam se da ću uspeti da se izborim", navodi Vesnić.

On u Rijeku dolazi kao vodeći u generalnom plasmanu sa 79 bodova, 18 više od klupskog kolege Jakuba Višomirskog, dok je Rudolf Pešović na osmoj poziciji sa 25 bodova.

"Žestoku bitku i najviše duela očekujem sa Tomašom Pekaržom, koji je višestruki šampion reno kilo kupa, a tu je i (Jahim) Galaš sa golfom", zaključio je Vesnih.

Trke na Grobniku na programu su u subotu i nedelju, uz učešće od 13 takmičara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.