Veslačka reprezentacija putuje na SP

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Okt.2010, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veslačka reprezentacija putuje na SP

Selektor veslačke reprezentacije Srbije, Nebojša Ilić na predstojećem Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu od ekipe očekuje ulazak u finale i borbu za medalju.
- Moja očekivanja su uvek ista, ulazak u finale i borba za medalju. Konkurencija će biti izuzetno jaka, ali Nikola Stojić i Marko Marjanović su >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << već pokazali da spadaju u sam vrh svetskog veslanja. To dokazuju ovogodišnje bronzane medalje na Svetskom kupu u Minhenu i na Evropskom prvenstvu u Portugalu - rekao je Ilić.
Na Svetskom prvenstvu, od 30. oktobra do 07. novembra, u Karapiru, za reprezentaciju Srbije takmičiće se u dvojcu bez kormilara Nikola Stojić i Marko Marjanović i skifistkinja Iva Obradović.
Marjanović i Stojić su na Adi Ciganliji obavili trening, a u toku srede će zajedno sa stručnim štabom otputovati na Novi Zeland, gde će im se priključiti Iva Obradović, koja je završni deo priprema obavila u SAD.
Reprezentativac Stojić istakao je da su njegova očekivanja pred najvažnije ovogodišnje takmičenje izuzetno velika:
- U proteklih nekoliko godina, veslajući dvojac bez kormilara dešavalo mi se da ostanem samo na korak do ulaska u finale Olimpijskih igara, odnosno Svetskih prvenstava, i to najčešće za manje od jedne sekunde.Ne želim da se to desi i ove godine. Naporno smo trenirali, još jedna uspešna i duga sezona je iza nas. Međutim, tempirali smo formu i siguran sam da ćemo dati maksimum u Karapiru - izjavio je Stojić.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.