Izvor: MozzartSport.com, 10.Sep.2020, 15:40

Veselinović: Bilo bi degutantno da komentarišem Zvezdu...

"Oni su ove sezone odigrali osam utakmica, imaju svih osam pobeda, samo taj podatak je dovoljan"...

U derbiju 7. kola Superlige Srbije na Banovom brdu gostuje Crvena zvezda. Biće to duel do sada neporaženih timova, lidera i aktuelnog prvaka, te domaćina koji želi da nastavi u istom ritmu. Šef stručnog štaba Čuke Aleksandar Veselinović tokom reprezentativne pauze susreo se sa ogromnim problemima, s obzirom da je na treninzima igrački kadar bio desetkovan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
"Dva su utiska koja mogu da istaknem tokom reprezentativne pauze. Prvi, ponos je i zadovoljstvo što smo imali osam mladih reprezentativaca u akciji. Drugi, nismo ih imali u trenažnom procesu, pojavili su se tek u sredu, a u procesu rada će biti tek u četvrtak. Sigurno da nam jedan trening nije dovoljan", kazao je Veselinović, pa potom nastavio:

"Postoji doza razočarenja u situaciji u kojoj smo bili, ujedno i prenatrpani povredama. Čitave prošle nedelje radili smo samo sa osam igrača i golmanom Belićem. Ove nedelje smo imali deset igrača, na poslednjim treningu 14 u pogonu. Povređeni su Stevanović, Puškarić, Kovač i Endijae, četiri standardna igrača, pritom je Eze dve nedelje bio van trenažnog procesa, samo tri dana je radio sa ekipom. On takođe nije u punom ritmu da može da odigra 90 minuta".

Veselinović je pred duel sa Crvenom zvezdom istakao objektivne okolnosti koje su zadesile njegov tim, ali je napomenuo da Čukarički ima ciljeve od kojih neće odstupati...

"Profesionalci smo, svaka utakmica isto vredi - tri boda, ali ne mogu da kažem da je to meč kao i svaki drugi. Čar utakmice sa Crvenom zvezdom je posebna, probaćemo da učinimo sve što je u našoj moći, da za taj jedan dan pripremimo meč i da budemo adekvatan protivnik, da opravdamo sve ono što smo u dosadašnjem toku šampionata uradili. Ipak smo mi uz Zvezdu i Vojvodinu jedina neporažena ekipa".

Nije Veselinović govorio o pojedinačnim kvalitetima Crvene zvezde, ali je istakao da rivala izuzezno ceni...

"Bilo bi degutantno da dajem komentare o rivalu, njihovi rezultati sami za sebe govore. Oni su ove sezone odigrali osam utakmica, imaju svih osam pobeda, samo taj podatak je dovoljan. Da ne govorim o imenu i svemu onome što je Zvezda uradila u prethodne tri-četiri godine na evropskom nivou. Svaka nova utakmica je novi izazov, nova situacija, jedan detalj može da presudi. Fudbal jeste zbog toga fenomen, nosi neizvenost sa sobom, to je čar ove igre", zaključio je Veselinović.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.