Verstapen srećan zbog pobede u Majamiju

Izvor: Beta, 09.Maj.2022, 00:04

Verstapen srećan zbog pobede u Majamiju

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je srećan zbog večerašnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Majamija."Ovo je bila neverovatna Velika nagrada Majamija. Trka je bila fizički naporna, ali održavali smo je uzbudljivom do samog kraja. Neverovatno sam srećan zbog pobede u Majamiju, ovo je bila neverovatna nedelja za nas", rekao je Verstapen posle trke.Verstapen je ostvario drugu uzastopnu pobedu, ukupno treću u sezoni. Prvi put u istoriji Formule 1 trka je održana u Majamiju, na Hard Rok stadionu Majami Dolfinsa pred oko 80.000 gledalaca. Sva tri dana trakačkog vikenda ulaznice su bile rasprodate, pa je takmičenje pratilo 240.000 gledalaca.Vozači su na pobednički podijum izašli noseći kacige po ugledu na NFL igrače.Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Šarl Lekler, koji je startovao sa pol pozicije, ali je Verstapen uspeo da ga pretekne. "Ovo je bila teška trka u fizičkom smislu. Pomalo smo se mučili na srednje tvrdim gumama, pa su nas pretekli i to nam je prilično otežalo. Na tvrdim gumama smo bili vrlo konkurentni i mislio sam da ću do kraja uspeti da stignem Maksa, ali večeras su imali prednost, bolji tempo", naveo je Lekler.On ima 19 bodova više od Verstapena na prvom mestu u generalnom ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ferstapen pobedio na prvoj trci Formule 1 u Majamiju

Izvor: Radio 021, 09.Maj.2022

Vozač Red Bula Maks Ferstapen trijumfovao je na prvoj Velikoj nagradi Majamija u istoriji Formule 1, petoj trci u šampionatu ove sezone.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.