Vermezović besan zbog nadimka

Izvor: B92, 25.Jul.2012, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vermezović besan zbog nadimka

Na svom debiju u dresu Partizana pogodak u "crno-belom" dresu postigao je Aleksandar Mitrović, u pobedi od 3:1 protiv Valete.

Momak koji je veliki talenat Partizana mogao bi u tek početoj sezni da bude novo otkrovenje srpskog fudbala, ali nešto je ipak nije po ukusu Valdimira Vermezovića.

"Uši ću da im počupam zato što Mitrovića zovu Baloteli. Nije mi jasno zašto niko nema nadimak Zidan, Raul ili tako neko, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nego se uvek hvataju za te neke čudne tipove", prokomentarisao je "slučaj Mitrović" trener Partizana.

Međutim, strateg srpskog šampiona je i ranije hvalio njegov napredak, a ovaj mu se na pravi način odužio za ukazanu šansu.

"On je radom na Tari pokazao da je budućnost Partizana i tada sam rekao da bi bio prvi napadač da smo u tom trenutku morali da igramo utakmicu. Stojim iza toga da ima kvalitet. Imaće on i uspona i padova, i oscilacija ali to mora da se trpi. Ne možemo posle jedne loše igre da ga sklonimo i precrtamo. Dobijaće šansu da pogreši, ali je pokazao da je radnik, strelac i guraćemo tu priču", rekao je Vermezović.

Trener Partizana istakao je i desnog beka Nikolu Aksentijevića kao nekoga ko je velika perspektiva Partizana.

"Nikola je polivalentan igrač, momak koji nikad ne odustaje. Činjenica je da je u obe utakmice bio bolji u drugom poluvremenu nego u prvom, ali i njemu treba malo vremena, iskustva i mislim da je on kroz ove utakmice, kao i na pripremama, pokazao da Partizan i na njega može ozbiljno da računa. Ne bih sada išao dalje od toga, ali Aksentijević je igrač na koga možemo da se oslonimo, to je sigurno".

Vermezović je istakao kako Medo Kamara u Partizanu igra sa 30 odsto snage, dok je nekoliko dana kasnije nekadašnji fudbaler Helsinkija istakao da to nije baš tako i da on uvek daje svoj maksimum.

"Medo će morati da igra sa 100 odsto. On može to da priča vama, ali ja sam ga gledao kada je igrao za svoju selekciju na afričkom tlu i znam koliko može. Ali ono što sam video ovde kada sam došao, to možda nije ni 30 odsto od njegovih mogućnosti. To što on priča da igra za 100 odsto možda tako misli, ali ja znam da to nije tačno", zaljučio je Vermezović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.