Izvor: MozzartSport.com, 06.Jul.2020, 10:49

Verderov spas ili propast, Hajdenhajm za istoriju

Ukoliko ispadne iz Bundeslige, tim iz Bremena gubi čak 50.000.000 evra. Domaćin igra na stadionu sa najvećem nadmorskom visinom u nemačkom profesionalnom fudbalu (555 metara)

Da li se večeras piše istorija nemačkog fudbala? Da li će klub sa najdužim statusom u Bundesligi morati da ode u Cvajtu? Da li maleni Hajdenhajm ispisuje novu stranicu istorije? Očekuje nas 90 minuta drama, možda i više, u revanš utakmici baraža za elitu - Hajdenham danas (20.30) dočekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Verder. U prvoj utakmici u Bremenu mreže su mirovale.

Ne tako davno Verder je bio jedan od najboljih timova u Nemačkoj. Tim sa Vezera ima četiri titule u Nemačkoj, poslednja je izvojevana 2004. godine, ali dugo već tim iz Bremena je u velikoj krizi. Jedva su se u poslednjem kolu Bundeslige spasili direktnog ispadanja posle ubedljive pobede nad Kelnom i neočekivanog poraza Fortune iz Diseldorfa u Berlinu od Uniona.

Fortuna je pogledala Verder, ali propast kuca i dalje na vrata slavnog kluba. U slučaju poraza, Verder će da izgubi čak 50.000.000 evra od TV prava i gubitka sponzora ako ispadne iz elite. Hajdenhajm je domaćin na Voit Areni, stadionu sa najvećom nadmorskom visinom u nemačkom profesionalnom fudbalu (555 metara). Primera radi, Bremen je ravnica, a igra se fudbal na samo 11 metara nadmorske visine. Hajdenhajm je klub koji dolazi iz grada sa samo 50.000 stanovnika u pokrajini Baden Virtemberg.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U prvom meču gledali smo dosadan fudbal. Domaćin je jalovo napadao, samo dva puta ugrozio golmana gostiju, dok fudbaleri Hajdenhajma nijednom nisu uputili udarac u gol domaćina. Iako Damoklov mač visi nas sudbinom kluba, mladi trener tima iz Bremena Florijan Kohfelt je miran.

"Privilegija je da igramo ovakve utakmice. Ovo su dani kada se stvara istorija. O tome smo svi sanjali kad smo bili mali. Pa, idemo u Hajdenhajm", rekao je Kohfelt.

S druge strane njegov kolega na klupi domaćeg tima Frank Šmit imao je zanimljiivu pripremu utakmice.

"Seo sam na bicikl, a zatim sam se vozio kroz šumu. Posle toga mi je glava bnila čistija i rodila mi se ideja", zagonetan je bio Šmit.

Zanimljivo, on je trener Hajdenhajam od osnivanja ovog kluba 2007. godine, a nekada je igrao za Hamburger. Prošao je sito i rešeto nižih liga, ali i ovo je za njega izazov trenerske karijere. Iznenađenje u prvom meču bilo je igranje mladog veziste Kevina Sese. On je ove sezone odigrao samo četiri utakmice u Cvajti, ali je dobio priliku od starta meča u Bremenu. Odigrao je 58 minuta, a danas slavi 20. rođendan. Meč sa klupe će opet da počne kultni napadač tima Mark Šnaterer, koji ima već 34 godine.

Za goste mesto u startnoj postavi trebalo bi da dobije povremeni srpski reprezentativac Miloš Veljković. Verder u napadu velike nade polaže u tandem napadača, Milota Rašicu i Niklasa Fulkruga. U prvom susretu su zakazali, nisu se istakli, ali sada je najvažnije, više nema popravnog.

Osim prvog meča baraža za Bundesligu prošle nedelje, ova dva kluba su ove sezone odigrali i meč u šesnaestini finala Kupa Nemačka. Verder je tada bio ubedljiv, slavio je na Vezeru sa 4:1. Zanimljivo, svih pet pogodaka postignuto je u prvih 45 minuta.

BUNDESLIGA - PLEJ-AUT (REVANŠ MEČ)

Ponedeljak

20.30: (3,80) Hajdenhajm (3,35) Verder (2,05) /prva utakmica 0:0/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.