Verder na vrhu Bundeslige!

Izvor: Sportske.net, 05.Okt.2018, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verder na vrhu Bundeslige!

Domaćin slavio u prvom meču sedmog kola.

Verder Bremen i Volfsburg su večeras otvorili sedmo kolo u Bundesligi, a domaćin je slavio pobedom od 2:0 (1:0).

Očekivalo se da će ovo biti još jedna sezona u kojoj će Bajern iz Minhena dominirati i upisati još jednu titulu. Međutim, nakon dva kiksa aktuelnog šampiona, a i dobrih rezultata konkurencije, sam vrh Bundeslige ne izgleda onako kako smo možda očekivali.

Verder je tim koji je u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 6-7 sezona uvek nekako oko desetog mesta na kraju šampionata, a Volzburg u poslednje dve sezone opstaje nekako u najjačem nemačkom takmičenju tako što u poslednjem meču pobede i nekako izbegnu ispadanje. Međutim, na početku ove sezone oba tima igraju fantastično i nalaze se u samom vrhu nemačkog šampionata.

Domaćin je diktirao tempo u prvom poluvremenu, a ovu dominaciju su krunisali golom u 35. minutu, Klasen je bio strelac. Verder je nakon gola polako spuštao tempo i kao da je čekao kraj utakmice.

Volfsburg kao da je ušao sa previše respekta u ovaj meč, pa su tek negde oko 60. minuta počeli da igraju. Gosti su konačno počeli da prete, ali su na kraju morali da krenu u totalnu ofanzivu i tada ih je Verder kaznio novim golom koji je stavio tačku na ovu utakmicu. Igrao se 86. minut, a stelac je bio Egeštajn, dok je asistenciju upisao Pizaro.

Verder se ovom pobedom izjednačio sa Borusijom. Imaju 14 bodova (Verder je odigrao jednu utakmicu više), a trenutno su 2. na tabeli, dok ostali ne odigraju svoje mečeve. Volfsburg je očigledno u krizi i već peti meč ne znaju za pobedu, ali se i dalje nalaze u gornjem delu tabele.

Borusija Dortmund će u subotu dočekati Augzburg, dok će Bajern igrati protiv Mehengladbaha.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Volfsburg zaboravio šta je to pobeda

Izvor: Mondo, 05.Okt.2018

Trećom pobedom u poslednja četiri meča Verder izbio na drugo mesto, bar do subote poslepodne...Verder je u Bremenu savladao Volfsburg rezultatom 2:0 u premijernom meču sedmog kola Bundeslige i najavio dobru sezonu, posle 11. mesta osvojenog prošle...Na drugoj strani Volfsburg je nakon dobrih partija...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.