Ventura dobija 866.000 evra zbog otkaza

Izvor: RTS, 16.Nov.2017, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ventura dobija 866.000 evra zbog otkaza

Italija će propustiti Svetsko prvenstvo prvi put od 1958. goidine. Selektor Đampjero Ventura je dobio otkaz, ali će jedini na "čizmi" imati razlog za osmeh, pošto će dobiti 866.000 evra zbog ranijeg raskida saradnje sa Fudbalskim savezom Italije.
Ventura je otpušten sa mesta selektora zbog eliminacije od Švedske u baražu za Svetsko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prventsvo, ali mu sleduje odšteta jer je imao ugovor do juna 2018. godine koji bi se produžio za još dve godine da je izborio mesto u Rusiji.

Pošto je Italija ostala bez plasmana na Mundijal posle 60 godina, a Ventura odbio da podnese ostvaku, FS Italije moraće da ga plaća do kraja ugovora vrednog 1,3 miliona evra.
To znači da će bivši trener Torina dobiti ukupno 866.000 evra u slučaju da ne pronađe novi angažman.
"Ugovor je validan, Ventura će, kao i ostali treneri, dobiti ono što mu pripada", rekao je predsednik Udruženja italijanskih trenera Renco Olivijeri posle jučerašnjeg sastanka u Rimu kada je Venturi uručen otkaz.
Kao glavni kandidat za novog selektora Azura spominje se proslavljeni italijanski trener Karlo Ančeloti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ventura, ćao, bićeš isplaćen u ratama

Izvor: Mondo, 16.Nov.2017

Fudbalski savez Italije uručio je otkaz selektoru koji nije uspeo "azure" da odvede na Mundijal, a poznato je i koliko će ih taj raskid koštati..Foto: (AP Photo/Luca Bruno)..Italija neće biti na Svetskom prvenstvom prvi put posle 60 godina, a nakon tog neuspeha selektor Ðampjero Ventura je otpušten...Italijanski...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.