Vensan Kole i Gordon Herbert predavači na Trenerskoj klinici

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 12:44

Vensan Kole i Gordon Herbert predavači na Trenerskoj klinici

Selektori reprezentacija Francuske i Nemačke Vensan Kole i Gordon Herbert biće među predavačima na Beogradskoj košarkaškoj klinici – Dušan Ivković.

Najeminentniji seminar za košarkaške trenere, koji će se održati u Beogradu 24. i 25. juna.

Ponovo će opravdati svoj epitet, a Strahinja Vasiljević, generalni sekretar Udruženja košarkaškoh trenera Srbije, koje je organizator događaja, najavljuje da je ovo samo početak impozantne liste vrhunskih stručnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji će ove godine biti gosti Klinike.

Vensan Kole i Gordon Herbert su nam već potvrdili učešće, a očekujemo još nekoliko izuzetno zvučnih trenerskih imena koja će doći u Beograd, našim trenerima održati veoma korisna predavanja i još jednom Beograd i Srbiju obeležiti kao prepoznatljiv košarkaški centar. Klinika od prošle godine nosi ime Dušana Ivkovića, koji je imao nemrljiv doprinos za igru pod obručima u svetskim okvirima, a u godini velikog jubileja – 100 godina košarke u Srbiji naša je obaveza da ovaj trenerski seminar učinimo grandioznim”, naglasio je Vasiljević.

Vensan Kole je već 14 godina selektor reprezentacije Francuske sa kojom je na evropskim prvenstvima osvojio zlato, dva srebra i bronzu, sa svetskih šampionata ima dva bronzana odličja, a na Olimpijskim igrama u Tokiju, trikolore je vodio do srebrne medalje.

Podjednako je uspešan i u klupskoj konkurenciji pošto u riznici tofeja ima dve titule šampiona Francuske, tri pehara u Liga kupu i po dva trofeja u Kupu i Superkupu Francuske, a čak pet puta je biran za najboljeg trenera Francuske.

Gordon Herbert je sa selekcijom Nemačke osvojio bronzu na Evrobasketu prošle godine, a u klupskoj konkurenciji bio je šampion FIBA Evro kupa i prvak Nemačke, Finske i Austrije kao i pobednik Kupa Francuske, a 2016. godine proglašen je za najboljeg trenera Nemačke.



“Osim izuzetno trofejne karijere, Vensan Kole je trenutno veoma inetersantan jer je u pariskom Metropolitanu trener verovatno najtalentovanijem i najperspketvnijem košarkašu sveta u ovom trenutku Vikotru Vembanjamu kome svi stručnjaci predviđaju blistavu karijeru. S druge strane, Gordon Herbert je na minulom Evropskom prvenstvu posle 17 godina Nemce vratio na treće mesto pobedničkog postolja”.


Vasiljević je takođe najavio da će 7. maja i za trenere mlađih kategorija biti održan tradiocionaln seminar pod nazivom Trenerski dani – Borivoje Cenić, a među predavačima će se naći selektor Svetislav Pešić, prof. dr Vladimir Koprivica i trener FMP-a i odnedavno selektor juniorske reprezentacije Nenad Stefanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.