Venger spreman za povratak! Ali gde?

Izvor: Mondo, 08.Feb.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venger spreman za povratak! Ali gde?

Francuski trener merka ponude i uskoro bi mogao da odabere. Traže ga velikani, a nude mu i mesto selektora

Arsen Venger spreman je da se vrati fudbalu, nakon što je posle 22 godine u maju 2018. napustio klupu Arsenala.

Francuz je odmorio, kako je želeo, a onda saopštio da još nije završio karijeru i da je spreman za novi izazov.

Britanski i francuski mediji prenose da iskusni trener ima brojne ponude na stolu i da bi uskoro trebalo da odluči koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << će odabrati.

Ono što je izvesno je da to neće biti Premijer liga, jer je Venger po odlasku iz Arsenala saopštio da neće raditi ni u jednom rivalskom klubu.

Prema nekim navodima žele ga veliki klubovi.

Pre svih Pari sen Žermen, ali ne na klupi, već u direktorskoj fotelji. On je na račun trenera Tomasa Tuhela uputio lepe reči, o tome da ga veoma ceni i da ima posebnu vezu sa igračima, što je veoma bitno, ali francuski mediji smatraju da Venger ne bi bio srećan ulogom koju su mu namenili, jer ne bi bio direktno vezan za teren.

Njega i dalje najviše zanima trenerski posao, a nedavno su ponovo pokrenute priče o tome da je navodno bio u kontaktu sa Real Madridom još dok je sedeo na klupi Arsenala.

Nakon što je napustio londonski klub, Venger je rekao da "nije odbio Real, jer mu zvanično nisu ni ponudili posao". Da li se u međuvremenu nešto promenilo, nije poznato, ali u Madridu su zadovoljni kako radi Santjago Solari.

Čak i da prvi čovek Reala Florentino Perez odluči da napravi promene na klupi sledeće sezone, prvi "pik" bi bio Maurisio Poketino.

Foto: Guliver/Getty images/Julian Finney

Spekuliše se da Venger na stolu ima i primamljivu ponudu Bajerna, da zameni Niku Kovača, kojeg su mediji "smenjivali" nekoliko puta ove sezone, jer je činjenica da Bavarcima ne ide baš najbolje. Sedam bodova zaostaju za vodećom Borusijom Dortmund, a ispred njih, sa istim brojem bodova je i Borusija iz Menhengladbaha, što je slika koju uprava, ali i navijači Bajerna nisu navikli da gledaju prethodnih sezona.

Kao jedan od važnih aduta za potencijalni dolazak u Minhen navodi se i to što Venger priča nemački, što bi olakšalo komunikaciju sa igračima.

Pominjao se i Milan...

Konačno, ima zainteresovanih i da ga dovedu na selektorsku poziciju. Od ranije je poznato da su mu čelnici Fudbalskog saveza Katara, organizatora sledećeg Mundijala, već nudili tu poziciju, a od nedavno postoji i interesovanje Japana. Japanci su o Vengeru počeli da razmišljaju posle Svetskog prvenstva u Rusiji prošle godine, kada su eliminisani u osmini finala od Belgije, a ponovo su pokrenuli priču nakon poraza od Katara u finalu Azijskog kupa.

Kojem li će se "carstvu" privoleti Venger?

KVIZ: Ovo morate znati o Arsenu Vengeru!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.