Venger sa devet života, treći kup u četiri godine! (video)

Izvor: Sportske.net, 27.Maj.2017, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venger sa devet života, treći kup u četiri godine! (video)

Fudbaleri Arsenala slavili su u finalu FA Kupa na "Vembliju".

Očajna sezona je iza Arsenala, ali su na kraju uspeli da dođu do utešne nagrade.

Savladali su novog prvaka Engleske u finalu FA Kupa sa 2:1 (1:0) i tako se domogli trofeja, koji bi Vengeru mogao da spase posao.

Došli su do prednosti već u petom minutu, strelac je bio Aleksis Sančez, nakon vrlo sumnjive situacije. Pogodak je najpre poništen, ali je glavni arbitar preinačio odluku linijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sudije i pokazao na centar.

Foto: EPA/ANDY RAIN

Tu situaciju pogledajte OVDE.

U nastavku, nova prilika za Arsenal. Velbek je tukao glavom, Kurto je nekako uspeo da odbrani, lopta stiže do Remzija koji grudima pokušava da pogodi praznu mrežu Čelsija, ali lopta pogađa samo stativu.

Bio je Arsenal bolji rival u tim trenucima,a onda je Dijego Košta imao sjajnu priliku u 28. minutu, ali je Ospina sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

Samo par minuta kasnije, umalo da Velbek udvostruči prednost Arsenala, odlično je prošao, šutirao u donji levi ugao, ali je odbrana Čelsija uspela da ga izblokira.

Usledio je nešto mirniji period utakmice, te do poluvremena nije bilo promene rezultat.

Krenuo je Čelsi angažovanije u nastavku, Mozes je imao šansu nakon samo šest minuta, ali je Ospina opet dobro intervenisao.

Desetak minuta kasnije je kolumbijskom golmanu pretio Pedro, ali je Španac bio neprecizan, te je lopta otišla pored gola.

Potom i jedna solidna šansa za Arsenal, Beljerin je bio u dobroj prilici, ali je Kurtoa na kraju ipak lako intervenisao.

Onda je usledio možda i ključni momenat utakmice, Mouzes je pao sam od sebe u kaznenom prostoru Arsenala, sudija Tejlor je to video, dodelio mu žuti karton za simuliranje, ispostavilo se da mu je to bila druga javna opomena te je morao u svlačionicu.

Foto: EPA/ANDY RAIN

Ipak, to je razdrmalo prvaka Engleske, uveo je Konte i Vilijana u igru, a upravo je sjajni Brazilac samo osam minuta kasnije asitirao Košti za 1:1.

Činilo se da ćemo gledati produžetke, ali tako nije mislio Remzi. Žiru je uputio savršen centaršut, Remzi se bacio i glavom matrao Kurtou za novu prednost Arsenala.

Simuliranje Mouzesa, kao i golove Košte i Remzija pogledajte OVDE.

Do kraja je Arsenal imao još dve sjajne prilike preko Beljerina i Ozila, Nemac je pogodio i stativu, a mogao je Košta i da unese novu dramu, imao je priliku da sa samo par metara matira Ospinu, ali je Kolumbijac sjajno regovao i sačuvao svoju mrežu.

Na kraju pobeda Arsenala, Venger je osvojio svoj sedmi trofej u FA Kupu, dok je to 13. put da Arsenal podiže ovaj trofej, što je svojevrsni rekord.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.