Venger ponosan na svoje rudare: Kopali smo i rukama i nogama za pobedu!

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jan.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venger ponosan na svoje rudare: Kopali smo i rukama i nogama za pobedu!

“Da smo izgubili ovu utakmicu, došli bi u opasnost da celoj ekipi padne samopouzdanje. Takođe, Petr Čeh je danas ponovo branio veoma dobro", analizirao je Francuz posle pobede nad Njukaslom

Arsenal konačno nije poklekao kada je bilo važno, dočekao je da u drugom danu 2016. ostane sam na tabeli Premijer lige, a trener Tobdžija Arsen Venger gotovo da je sijao od sreće posle pobede nad Njukaslom.

U ne baš sjajnoj fudbalskoj predstavi na Emirejtsu, fudbaleri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Arsenala slavili su golom Lorana Košjelnog u 72. minutu.

“Spremili smo da ćemo morati mnogo da zapnemo kako bi pobedili. I trijumf je došao na teži način. Znamo da nismo pružili baš najbolju partiju i morali smo bukvalno da kopamo za tri boda. Ipak, i tu odliku smatram kvalitetom ove ekipe. Povrh sveta, za protivnika smo imali dobru ekipu“, rekao je Venger za Bi-Bi-Si posle utakmice.

Londonski velikan sada ima dva boda više od drugoplasiranog Lestera,

“Da smo izgubili ovu utakmicu, došli bi u opasnost da celoj ekipi padne samopouzdanje. Takođe, Petr Čeh je danas ponovo branio veoma dobro. Sa druge strane, nadali smo se, kad Njukasl nije iskoristio svoje šanse, da će poslednjih 20 minuta biti naši i upravo to se desilo. Bili smo umorni, ali momci su pokazali jedinstvo“.

Fudbalere Arsenala čekaju dva teška gostovanja u Premijer ligi, pošto ide na noge Liverpulu i Stouku.

“Kada pogledate ovaj božićni ciklus koji je iza nas, osvojili smo devet od 12 bodova. Jedino smo izgubili od Sautemptona. Nije loše, 75 odsto uspešnosti“, zaključio je francuski stručnjak.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.