Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2020, 16:12

Venger i Ćavi odbili Barselonu

Katalonci traže naslednika Kikeu Setjenu

Barselonino strpljenje i razumevanje za Kikea Setijena je izgubljeno, pa će španski stručnjak gotovo izvesno napustiti klub po završetku takmičenja u Ligi šampiona. Katalonci razmatraju opcije za novog šefa stručnog štaba, a tokom dana naišli su na negativan odgovor od strane Arsena Vnegera.

Legendarni trener Arsenala nije vodio nijedan tim od 2018. godine kada je posle 22 sezone napustio Tobdžije. Francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << strateg je jasno stavio do znanja da trenutno želi da bude usredsređen samo na posao Šefa globalnog fudbalskog razvoja u FIFA.

"Svakoga dana ja želim da budem trener, to je ono čime sam se bavio čitavog života. Često postavljam sebi pitanje da li mogu da se vratim trenerskom poslu. Vratio bih se u uslovima koje smatram optimalnim, u suprotnom to neću učiniti jer ne mogu da radim stvari polovično.", objasnio je 70-godišnjak.

Ponovo su otvorene spekulacije da bi legendarni fudbaler Barselone i trener katarskog Al Sada Ćavi Ernandez mogao da bude dugoročno rešenje za Katalonce. Petostruki šampion Evrope je pokušao da angažuje svoju legendu u januaru pre nego što je morao da se opredeli za Setijena i tada je Španac rekao klubu da nije pravo vreme za novu simbiozu. Ćavi je u intervjuu za magazin Icon ponovio da još uvek nije trenutak da postane kormilar Barse, ali da bi u budućnosti voleo da dobije tu šansu.

"Za bi bila privilegija da jednog dana postanem trener Barselone kao deo drim tima, sa Đordijem Krojifom, Karlesom Pujolom i nekim današnjim igračima. Voleo bih da napravim tim sa pravim ljudima koji poznaju svaku poru kluba i koji imaju moje samopouzdanje i ideje", gledao je nekadašnji reprezentativac Španije u bududućnost.

Barselona trenutno mora da se fokusira na predstojeće četvrtfinale Lige šampiona sa minhenskim Bajernom koje je na programu u petak, kako bi produžila sebi nadu da sezona neće biti okončana bez trofeja. Paklen put Katalonci imaju ispred sebe do “Ušatog pehara”, a ni njegovo podizanje nije garancija da će Setijen ostati. Jer nije ličila Barselona na jedan od najmoćnijih timova Evrope u finišu Primere kada je prepustila titulu Realu, a daleko od ličnog pečata bila je i u revanšu osmine finala sa Napolijem.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.