Venger: Pametni Kosta izbacio Mertezakera

Izvor: B92, 24.Jan.2016, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venger: Pametni Kosta izbacio Mertezakera

Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da je odluka sudije da isključi Pera Mertezakera bila gruba.

Njegova ekipa poražena je od Čelsija golom Dijega Koste, a ključni momenat desio se kada je Nemac dobio crveni karton posle faula nad španskim napadačem.

„Sudija je bio veoma brz pri pokazivanju crvenog kartona. Pormili smo se sa odlukom, a trebalo je da osvojimo bar bod, imali smo šanse za to. Ponekad i kad izubiš, možeš da kažeš igračima ’svaka čast’.“
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Arsenal je pao na treću poziciju na tabeli i ima isti broj bodova kao drugoplasirani Siti (44). venger ističe da je njegova ekipa morala da se pomiri sa strogom sudijskom odlukom.

„Ne mogu da utičem na sudiju. Mislim da je odluka bila gruba, ali smo morali s tim da se pomirimo. Kosta je u dva meča izbacio naše igrače, tako da je on pametan. Prošli put to je učinio Gabrijelu, a sada Mertezakeru. Da li je bilo kontakta? Moraću ponovo da pogledam."

Ubrzo po isključenju Mertezakera, venger je i iz igre izbacio jednog od najkorisnijih igrača Arsenala, Olivijea Žirua, a posle meča je obrazložio svoju odluku.

"Stvar je u tome da smo morali da budemo jaki u kontranapadima, zbog toga sam doneo takvu odluku.“

Lester je na čelu tabele sa 47 bodova, ali Francuz smatra da ima još mnogo da se igra.

„Nije slučajnost to što je Lester posle 23 kola tu gde jeste. Ali ima još mnogo da se igra.“

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.