Venger: Ne mrze mene, nego trenera Arsenala

Izvor: Mondo, 09.Mar.2018, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venger: Ne mrze mene, nego trenera Arsenala

Strateg "tobdžija" kaže da kritike navijača ne doživljava lično.

Foto: Gareth Fuller/PA via AP

Pobeda u Milanu, u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope (2:0), dala je ekipi Arsenala priliku da dođe do vazduha. Pre svih, treneru Arsenu Vengeru koji je ponovo na udaru brojnih kritičara posle četiri vezana poraza do duela sa Milanom.

Francuz, ipak, ne misli da su poruke nezadovoljstva koje šalju navijači "tobdžija" upućene njemu lično...
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"Oni ne mrze osobu već trenera koji ne donosi dobru igru. To mogu da razlikujem", izjavio je Venger.

"Nesrećan sam zbog tih poraza. Želim da pobedim, čak i sa stilom, to je ambiciozno. Kada to ne postižemo, naravno da patim kao i svi drugi. Arsenal čini 30 miliona ljudi, to nije patnja jedne osobe, želim da usrećim 30 miliona ljudi i to me zanima", dodao je iskusni strateg.

"Topovi" opet pucaju: Arsenal silan u Milanu!

Upitan o besanim noćima, Venger je rekao da je sve to deo posla.

"Radi se o tome da preživite razočaranja i pronađete rešenja, to može da vas učini boljim trenerom u krizi".

Naveo je, takođe, da je ceo život posvetio pobeđivanju u fudbalu i branio je svoj učinak od tri trofeja u poslednjih pet godina. On je rekao da veruje da su kritike trenutne forme ekipe bacile senku na njegov ukupni uticaj u klubu.

Foto: Guliver/Getty images/Catherine Ivill

Venger je istakao i da je poraz u finalu Liga kupa od Mančester sitija (0:3) napravilo psihološki tešku situaciju njegovim igračima.

Ipak, ima i onih koji su stali u odbranu Arsenalovog trenera. Među njima i njegov dugogodišnji rival Aleks Ferguson, za kojeg Venger kaže da ga je podržao kada stvari nisu išle dobro.

"To je solidarnost. Ja uvek podržavam druge trenere. Ne postoji način da ne patite. Morate da patite", zaključio je Venger.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.