Vembanjama potpisuje četvorogodišnji ugovor sa San Antonijom

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 20:00

Vembanjama potpisuje četvorogodišnji ugovor sa San Antonijom

Francuski košarkaš Viktor Vembanjama trebalo bi da potpiše četvorogodišnji ugovor sa San Antoniom u vrednosti od 55,1 milion dolara, prenosi Basketnjuz.

San Antonio je pre četiri dana izabrao Vembanjamu kao prvog pika na NBA draftu.

Vembanjama (19) je u dosadašnjoj karijeri igrao u francuskim klubovima Nanter, Asvel i Metropoliten.

On je visok 2,26 metara, a prošle sezone u francuskom prvenstvu je beležio prosečno 20,7 poena, 10,2 skoka i tri blokade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po utakmici.

Vembanjama bi u narednoj sezoni u San Antoniju trebalo da zaradi 12.158.760 dolara. On bi do juna 2027. godine trebalo ukupno u Sparsima da zaradi 55,1 milion dolara.

Vembanjama je rekao da će igrati za San Antonio u Letnjoj ligi, a najavio je da će da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.