Vembanjama posle debija: Nisam baš znao šta da radim na terenu

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 15:27

Vembanjama posle debija: Nisam baš znao šta da radim na terenu

Posle meča sa Šarlotom, prvog u dresu Sparsa, Francuz je izneo utiske o partiji koju je pružio, treninzima, atmosferi, organizaciji...

Nije to bila predstava za pamćenje kakva se očekivala od Vembanjame.

Američka publika gladna spektakla očekivala je mnogo više, valjda 20-30 poena od prvog "pika", a dobila je skromno izdanje Francuza koga, naravno, ne opterećuje previše činjenica što se njegov debi završio sa samo jednom dvojkom i jednom trojkom - iz 16 šuteva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz igre.

Preko puta je bio drugi "pik" sa minulog drafta Brendon Miler pa je i ta činjenica, možda, vezala ruke Francuzu da odigra bolje, no utisci koje nosi sa sobom nakon prvog meča za San Antonio su pozitivni.

"Poseban trenutak, poseban osećaj je nositi ovaj dres prvi put. Zaista velika čast", bile su prve reči Vembanjame posle meča sa Šarlotom.

Sparsi su za 40 minuta borbe izašli trijumfalno.

"Generalno, drago mi je što smo pobedili. Ne postoji bolji način da se počne karijera ovde. Iskreno, Nisam baš znao šta radim na terenu večeras. Pokušavam da naučim za sledeću utakmicu".

Vembanjama se tek nedavno priključio saigračima u Kaliforniji, radio je individualno do sada te se nije ni mogla očekivati spektakularna timska igra sa njim u ekipi.

"Mislim da je najveći napredak koji imam da postignem da budem spreman, da budem spreman da odreagujem na akcije koje zove plejmejker i da budem u konekciji sa njim".

Bilo je i ovacija za Vembanjamu - najjače su se čule kada je nakon pet promašenih trojki ubacio šestu negde pred kraj meča.

Ono što je bilo baš primetno u igri Francuza je njegov umorni govor tela svaki put kada bi izašao iz igre.

"Moram da poradim na kondiciji, psoebno zbog našeg stila igre. Trčimo mnogo, i to je zaista iscrpljujuće. Iako se igralo 40 minuta večeras, svaki put kada sam izašao osećao sam se umorno i iscrpljeno. Tako da je kondicija ono što mi je potrebno", svestan je Francuz da ga čekaju masovni treninzi.

Na njegove reči nadovezao se jedan od Popovičevih asistenata Met Nilsen koji je rekao da je Vembanjami minutaža bila određena time kako je izgledao na terenu. Konstatovao je da je Francuz nekad izgledao pun energije a nekad potpuno van energetskog ritma.

"Utakmica je bila fizički zahtevna i mislim da je odradio dobar posao, odgovorio je na borbu", rekao je Nilsen.

Vembanjamu su na debiju gledali i neki od udarnih igrača San Antonija, tu su bili samo zbog njega, što ga je posebno obradovalo.

"Sjajna je atmosfera u ekipi. Nećete videti u svakom timu da gotovo čitava ekipa dođe da gleda meč kao što je to bio kod nas slučaj. Svi me podržavaju, dele mi savete. Veruju mi, imaju poverenja u mene".

Inače, interesovanje za meč u "Thomas & Mack" centru, Nevada, bilo je ogromno - 17.500 ljudi gledalo je debi Francuza za Sparse.

Poslednji put kada je ova hala bila rasprodata bilo je zbog debija Zajona Vilijamsona 2019.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.