Vembanjama pokazao zašto je prvi pik, umalo dabl-dabl Vukčevića VIDEO

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 08:11

Vembanjama pokazao zašto je prvi pik, umalo dabl-dabl Vukčevića VIDEO

Košarkaš San Antonio Sparsa Viktor Vembanjama popravio je utisak koji je ostavio nakon prvog meča u dresu mamuzama.

Glvani problem je bila njegova napadačka potentnost, koja je rezultovala lošim šuterskim procentima, a Francuz je to ostavio iza sebe u porazu protiv Portlanda 85:80.

Izostao je duel sa Skuto Hendersonom koji se lakše povredio na prvoj utakmici, a Vembanjami nije izostao motiv pa je meč završio kao najefikasniji kod "mamuza" sa 27 poena (9/14) i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 12 skokova.

Uz to je imao ukradenu loptu, tri blokade, ali i tri izgubljene lopte, što sve skupa nije bilo dovoljno za pobedu protiv Trejlblejzersa koje je predvodio Majkl Devo sa 29 poena i pet skokova. Vredi napomenuti i da je bivši igrač Crvene zvezde Duop Rit kod Portlanda imao 13 poena i devet skokova.

Svoj meč je odigrao i drugi pik sa nedavnog drafta Brendon Miler u porazu od Lejkersa rezultatom 93:75. Bilo je to još jedno neefikasno veče za nekadašnjeg pitomca Alabame.

Upisao je 10 poena, ali na čak 18 uzetih šuteva od kojih je pogodio svega četiri. Pored toga je dodao osam poena i četiri asistencije.

Za srpske navijače pogotovo je bio zanimljiv okršaj Vašingtona i Bostona, koji je pripao ekipi iz prestonice rezultatom 103:98.

Za Vizardse je igrao i Tristan Vukčević. Košarkaš Partizana je bio startet i na parketu proveo 23 minuta, a za to vreme je upisao 14 poena na 6/13 šuta iz igre (1/5 za tri).

Imao je i osam skokova i po jednu asistenciju, blokadu i ukradenu loptu uz dve izgubljene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.