Vembanjama će za četiri godine biti MVP

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 17:30

"Vembanjama će za četiri godine biti MVP"

Smela prognnoza Kenija Smita za francuskog "rukija" za koga kaže da će vrlo brzo postati najkorisniji igrač lige.

Skroman debi Viktora Vembanjame za Sparse u Letnjoj ligi (9p) samo su košarkaški laici videli kao "jasan dokaz" da je Francuz, ipak, precenjen i da ga ne čeka neka velika karijera u Americi.

Ipak, već drugi meč pokazao je sa kakvim arsenalom poteza na obe strane terena raspolaže 19-godišnji 222 cm visoki košarkaš, i mnoge je - one koji i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dalje veruju u njega - učvrstio u stavu da se radi o vanserijskom potencijalu.

Jedan od pobornika lika i dela Vembanjame je i bivši košarkaš Hjustona Keni Smit, dugo godina već jedan do udarnih komentatora na mreži "TNT" uz legende Čarlsa Barklija i Šakila O'Nila.

Smit veruje da je Vembanjama pun pogodak Sparsa i da ga vrlo brzo čekaju najveće počasti u NBA.

"Mislim da će za četiri godine (Sparsi) biti dobri. Biće dovoljno dobri da budu kandiati za titulu. Verovatno će dovesti još nekog ekstra igrača. Vembanjama će u međuvremenu upoznati ligu i adaptirati se ovde. Za četiri sezone neće biti Lebrona, neće biti Stefa Karija, neće biti Kevina Durenta na vidiku. Dakle, za četiri godine, on (Vembanjama) će biti MVP", smela je predikcija Smita o razvojnom putu Francuza.

Francuski košarkaš nedavo je kao prvi "pik" na draftu izabran od strane tima Grega Popoviča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.