Veliko priznanje ne samo za Momira i mene, već i za srpski rukomet

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 23:09

"Veliko priznanje ne samo za Momira i mene, već i za srpski rukomet"

Legendarni srpski rukometaši Momir Ilić i Dragan Škrbić izneli su utiske nakon što su primljeni u EHF Kuću slavnih.

Događaj je upriličen u okviru proslave 30. rođendana Evropske kuće rukometa.

"Fenomenalan osećaj, da ovako budem nagrađen za sve što sam postigao u svojoj igračkoj karijeri koja je bila izuzetna i tu ću biti neskroman jer sam zaista ostavio jedan pečat na rukomet. Kada pogledam odakle sam krenuo i kako su mi počeci bili stidljivi u rodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aranđelovcu, a koliko velike stvari sam napravio. Ono što me posebno raduje što sam na ceremoniji predstavljen u dresu Srbije iz 2012. godine što mnogo govori o tome koliko se ceni naš uspeh na međunarodnoj sceni i da bismo i mi trebali takođe i više da ga cenimo. Odigrao sam veliki broj utakmica u dresu reprezentacije, bio kapiten, a da nisam bio član nijedne nacionalne selekcije u mlađim kategorija potvrda je svega što čovek može da uradi posvećenim trudom i upornim radom", istakao je Ilić.

Sjajni pivot prepoznatljivog lika i stava nije krio koliko je ponosan zbog izbora.

"Velika čast i privilegija je biti u takvom društvu. Ovo je veliko priznanje ne samo za Momira i mene, nego i za srpski rukomet jer imati dva predstavnika u Kući slavnih koji su igrali u poslednjih 30 godina nije mala stvar i mnogo govori", rekao je Škrbić.

Škrba napominje da život profesionalnog sportiste nije ni malo lak i potrebna je maksimalna posvećenost za ovako izuzetne karijere, ali da želi svoj deci da trasiraju svoj životni put kroz sport.

"Svoj deci bih poručio da je sport najbolji izbor koji mogu da naprave, a ako je njihov izbor rukomet, ja ne mogu biti srećniji."

U radu sa mladim igračima i generalno u svom trenerskom poslu Ilić napominje da telo nije najjači alat koji možeš imati.

"Često svim momcima sa kojima radim ističem da je sve u glavi i da su želja i motivacija sve. Moraš da hoćeš, da možeš i da želiš i preko granica svojih fizičkih mogućnosti da bi uspeo."

Obojica prate juniorsku reprezentaciju Srbije koja je ostvarila plasman među osam najboljih ekipa na Svetu.

Gledao sam čak i utakmicu u Šapcu protiv razvojnog nacionalnog tima i zadovoljan sam kako ekipa izgleda i navijam svim srcem da se vrate sa medaljom”, naglašava Dragan dok Momir dodaje: ”Pratim, gledam, navijam, dobro izgledamo, hemija među igračima je dobra, veliki je potencijal ove generacije i ja čvrsto verujem u njih.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.