Izvor: RTS, 06.Jul.2021, 11:02

Veliki problem za Srbiju, Udovičić nagovestio da je i Sonja Vasić zaražena koronavirusom

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otkrio je tokom gostovanja u Jutarnjem programu RTS-a da srpska olimpijska delegacija trenutno ima dvoje sportista zaraženih koronavirusom. Udovičić je istakao da je u pitanju bračni par, što bi moglo da predstavlja višestruki problem.
Već nekoliko dana je poznato da je veslač Miloš Vasić, po sletanju u Tokio, imao pozitivan test >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da je u karantinu.

"Imamo dvoje zaraženih sportista u ovom trenutku, nažalost. U pitanju je bračni par", rekao je Udovičić gostujući u Jutarnjem programu i tako nagovestio da je drugi sportista u stvari Sonja Vasić.
Ministar nije otkrivao imena, ali se zna da je najbolja srpska košarkašica supruga Miloša Vasića i to bi mogla da bude otežavajuća okolnost za našu delegaciju.
"Žao mi je što je jedan od sportista koji je otputovao u Tokio ispunio sve zdravstvene protokole u Atini, jer su odatle krenuli u Tokio."
Sonja je posle osvajanja Evropskog prvenstva, na kojem je proglašena za MVP, na Olimpijskim igrama trebalo da se oprosti od igranja za nacionalni tim, ali i da zajedno sa Filipom Filipovićem nosi zastavu na ceremoniji otvaranja.
Sada je pitanje da li će stići da se oporavi za takmičenje koje počinje za nešto više od dve sedmice, dok je njen suprug i dalje u karantinu.
"Pokušavamo čitavu delegaciju da vratimo u Srbiju, jer ima još vremena do Olimpijskih igara. Potrebno im je da se vrate u trenažni proces, a treba da izvučemo maksimum. Ne smemo da dozvolimo da ostatak tima ima konsekvence, da bude izolovan. Moramo da im omogućimo da predstavljaju Srbiju na pravi način", rekao je ministar.
Udovičić je istakao i da je svakodnevno u direktnom kontaktu sa srpskim olimpijcima.
"Moj pristup je od početka bio takav da sam u direktnom kontaktu sa sportistima. Mnoge znam lično jer sam sa njima boravio u olimpijskim selima i zajedno smo se takmičili i družili. Pristup je bio da kroz lični kontakt imam sve informacije, da na dnevnom nivou možemo da reagujemo i rešavamo određene probleme koji su se dešavali", izjavio je, između ostalog, Udovičić tokom gostovanja u Jutarnjem programu RTS-a.  
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Loša vest: Sonja Vasić pozitivna na koronavirus

Izvor: MozzartSport.com, 06.Jul.2021

Pod znakom pitanja je njeno učešće na Olimpijskim igrama..MVP nedavno završenog Evropskog prvenstva za košarkašice Sonja Vasić pozitivna je na virus koronu, potvrdio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić gostujući na RTS-u...Nekoliko dana od pozitivnog nalaza njenog supruga Miloša Vasića,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Udovičić potvrdio da je Sonja Vasić zaražena korona virusom

Izvor: Beta, 06.Jul.2021

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potvrdio je danas da je košarkašica Sonja Vasić zaražena korona virusom.Udovičić je za RTS rekao da srpska olimpijska delegacija trenutno ima dvoje sportista zaraženih korona virusom i da je u pitanju bračni par. Olimpijski komitet Srbije nedavno je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.