Veliki preokret Mega Leksa!

Izvor: MVP.rs, 09.Okt.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki preokret Mega Leksa!

Sa minus 20 na plus 12!

Mega Leks je pokazao karakter. Kao domaćin, u utakmici četvrtog kola ABA lige protiv MZT-a došao je do pobede posle velikog preokreta. Mitrovčani su u jednom trenutku zaostajali sa čak 20 poena, ali su na kraju uspeli da trijumfuju rezultatom 82:70.

Utakmica između srpskog i makedonskog predstavnika je još jedna bizarna u nizu. Mega je na primer sa slobodnih bacanja šutirala 2/10, dok je van linije 6.75 šutirala 10/17! Jednu trojku je >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << pogodio i Predrag Samardžiski, koji je ujedno bio i najzaslužniji za veliki povratak domaćih.

Delovalo je da će Mega opet dopustiti scenario iz Podgorice, gde ju je Budućnost od samog starta demolirao. Marko Ljubičić i Marko Luković su prosto dominirali na terenu i probijali su odbranu domaćih kao od šale. Asistirali su jedan drugom i potpuno sami doneli kapitalno vođstvo svome timu. Oni su postigli čak 18 od 21 poen MZT-a, dok su Mitrovčani ubacili svega šest. Makedonci su do kraja prve četvrtine čak uspeli i da povećaju razliku (26:8).

Ali, jednom je srpski tandem morao da napusti parket, što kao da je motivisalo igrače Dejana Milojevića. Nikola Ivanović je vezao dve trojke, a onda su se razigrali i Timote Luvavu-Kabaro i Predrag Samardžiski. Kako je vreme odmicalo tako su domaći konačno pokazali onu energiju koja ih je godinama krasila. Čak i kada su se Ljubičić i Luković vratili na teren, Mega Leks je bio istrajan u nameri da preokrene. Do toga nije došlo i to samo zbog manjka koncentracije kod pojedinih igrača koji su promašivali slobodna bacanja i zicere. Rezultat posle 20 minuta igre je bio 38:42.

Za ekipu kao što je Mega, povratak u meč nakon zaostatka od 20 poena može da bude samo podstrek. Verovatno nikada nećemo saznati šta je trener Milojević rekao svojim igračima na poluvremenu, ali je svakako dalo rezultata. Njegov tim ne samo što je preokrenuo, nego je i demolirao svoje goste i otišao na višak od 12 poena. Ipak, u odlučujući kvartal se ušlo rezultatom 65:57. Do kraja utakmice, MZT nije uspeo da pripreti. Štaviše, domaći su samo uvećali vođstvo i još ubedljivije slavili.

Uskoro opširnije...

(foto: Mega Leks)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.