Izvor: B92, 24.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki povratak Klivlenda, Valas ponovo debitovao

U noći izmedju ponedeljka i utorak odigrane su samo 4 utakmice bez učešća košarkaša iz SCG. Detroit je pobedio Filadelfiju 76:66, a Darko Miličić nije igrao. Svoj prvi meč (ponovo) za Pistonse odigrao je Rašid Valas koji je postigao 10 poena uz 11 skokova.

Pistonsi su zbog prebrzog aktiviranja Rašida ( kome je saopšteno da ne može da igra za Detroit tek na poluvremenu utakmice sa Minesotom) kažnjeni sa 200 hiljada dolara. Veliki hendikep za Sikserse predstavljalo je odsustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prve zvezde tima Alena Ajversona (povreda), a da rešenje u napadu nije postojalo govori i samo 66 ubačenih poena.

Klivlend je pobedio Nju Orlians 104:100, dok je Memfis bio bolji od Denvera 109:106 uz još jednu odličnu utakmicu Karmela Entonija - 26 poena i 14 skokova.

Najviše uzbudjenja vidjeno je u Gand Areni u Klivlendu gde su domaći Kavalirsi pobedili ove sezone nepredvidive Hornetse iako su gubili sa 25 poena razlike ( 24:49 krajem druge četvrtine).

Ipak, predvodjeni tandemom u formiranju Džejms - Buzer, domaći tim iz Ohaja je uspeo da pobedi. Kavalirsi su tako u poslednje tri utakmice pokazali da su tim koji dolazi - pobedili su branioca titule, slavili u "Medisonu" i uspeli da nadoknade minus od 25 poena. Odlučujuće poene sa linije slobodnih bacanja postigao je Buzer 5 sekundi pre kraja meča i tako doneo jednu od najsladjih pobeda u karijeri trenera Pola Sajlasa koga je prošle sezone otpustila upravo ekipa Nju Orliansa. Kavalirsi su sada samo jedan i po meč od 8.mesta koje vodi u plej of.

Vrednu pobedu zabeležio je i Portland u Majamiju uz novu dobru igru Zeka Rendolfa ( 22+12 sk) koji je prema rečima čelnika kluba jedini igrač koji sigurno neće biti trejdovan na kraju sezone i oko koga će se graditi novi Trejlblejzersi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.