Izvor: MozzartSport.com, 08.Jun.2020, 19:26

Veliki potez odbojkaške zvezde: Pristala na šest puta manju platu zbog saigračica

Zarađivala je 1.500.000 evra godišnje

Zbog pandemije korona virusa, odbojkaši i odbojkašice su morali na višemesečnu pauzu, ali prelazni rok nije. Transferi se realizuju na sve strane, a jedan od najzanimljivijih je odjeknuo sa Dalekog istoka.

Najveća južnokorejska zvezda Kim Đeon Kung (32) se posle 11 godina vratila u domovinu i potpisala jednogodišnji ugovor sa tamošnjim Pink Spajdersima. Za šest puta manju platu od one koju je do sada imala u Ezačibašiju! >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kim je u turskom klubu imala ugovor vredan 1.500.000 evra godišnje dok će u Pink Spajdersima igrati za godišnju platu od oko 250.000 evra.

Očigledno je da Kim nije u domovini mogla da računa na ugovor kao u jednom od najboljih klubova sveta, ali mogla je da zaradi više od onga što je na kraju potpisala. Južnokorjeski klub joj je ponudio maksimalan ugovor vredan 500.000 evra za sezonu, ali je pristala na duplo manju sumu kako se ne bi smanjile plate njenih saigračica. Da je prihvatila maksimalan ugovor, klub bi smanjio plate ostatku tima kako ne bi prekoračio budžetski limit, a ona nije želela da se to desi.

Kim je najbolja odbojkašica u istoriji Južne Koreje i jedna od najboljih na svetu u poslednjih desetak godina. Počela je karijeru u Pink Spajdersima, potom dve godine igrala u Japanu da bi u Evropu prvi put došla 2011. kada je potpisala za Fenerbahče i tu je za šest godina izrasla u odbojkašku zvezdu. Sa Žutim anđelima je osvojila sve što se moglo osvojiti osim titule klupskog prvaka sveta, a birana je i za najbolju odbojkašicu Lige šampiona i turskog prvenstva. Posle Fenerbahčea je godinu dana igrala za Šangaj da bi se 2018. vratila u Ezačibaši i potpisala milionski ugovor. U Ezačibašiju ipak nije ispunila očekivanja i nije rasteretila Tijanu Bošković kao što se očekivalo, pa je ovog leta napustila klub iz Istanbula.

Pored Kim, Ezačibaši su ovog leta napustile Amerikanke Loren Gibmajer i Karli Lojd, kao i Brazilka Natalija Pereira. Od inostranih igračica iz prošle sezone je ostala samo Tijana Boškovičć, a njoj se pre nekoliko nedelja priključila i srpska reprezentativka Slađana Mirković koja će zameniti Karli Lojd na poziciji tehničara.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.