Veliki korak košarkaša ka Mundobasketu - ubedljivi protiv Estonije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2018, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki korak košarkaša ka Mundobasketu - ubedljivi protiv Estonije

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala u Beogradu Estoniju 91:65 (22:16, 23:13, 29:11, 17:25) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini.

Srbija je opravdala ulogu favorita i u hali "Aleksandar Nikolić" upisala petu pobedu u kvalifikacijama, za skor 5-3.

Najefikasniji u pobednikom timu bio je Nemanja Bjelica sa 14 poena, tri manje dao je Vladimir Lučić, po 10 Miroslav Raduljica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Stevan Jelovac, dok je u suprotnom taboru Indrek Kajupank ubacio 17.

Na ruku "orlovima" idu i tesne pobede Grčke nad Gruzijom 86:85 i Nemačke posle produžetka protiv Izraela 112:89, pa su se učvrstili na trećoj poziciji L grupe, iza vodećeg tandema koji je obezbedio plasman na SP.

U narednom kolu izabranici Aleksandra Đorđevića gostuju Izraelu 30. novembra i u slučaju trijumfa približiće se mestu na Mundobasketu.

"Važna utakmica, ozbiljan pristup, sigurno reakcija posle izgubljene utakmice u Grčkoj... Imali smo dobru odbranbenu aktivnost, koncentraciju tokom većeg dela utakmice i odatle smo tražili rešenja za pobedu. Jako važna pobeda, iako protivnik nema veliko ime, uz dužno poštovanje, ali svaka pobeda je važna... Druge utakmice su izuzetno važne, ne moramo da krijemo da nam rezultati idu na ruku, ali moramo da se koncentrišemo sami na sebe i gledamo u svoj tanjir. Niko nikada nije ništa poklonio reprezentaciji Srbije, sve smo sami uzeli i sigurno ćemo morati da nastavimo tako", rekao je posle utakmice selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

On je, ipak, zabrinut zbog povreda.

"Dejan Todorović je povređen, danas sam se čuo sa njim. Dogovorili smo se da preskoči ovu akciju, promenio je klub, ali i da se priprema za naredne dve, kao što je bio i u prethodnim 'prozorima'. Velika je žal i zbog Mačvana, svakodnevno se čujem sa njim. Tu je i povreda Birčevića, tek treba da vidimo šta i kako će biti... Razgovarao sam sa igračima i sigurno će KSS da se zahvali klubovima koji su pustili igrače, ali ćemo se truditi da probamo i sa nekim klubovima iz Evrolige koji imaju sluha, da puste igrače da odigraju bar jednu od naredne dve utakmice. Jako je bitna, recimo, prva u Izraelu, druga protiv ovde Grčke. Vodi se borba za treće mesto između tri ekipe, nas Gruzije i Izraela".

O Bogdanoviću...

"Bogdan sutra ide na pregled, osetio je neku nelagodnost u kolenu koje je operisao...".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija ubedljivo pobedila Estoniju

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2018

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala ekipu Estonije u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, rezultatom 91:65...Srbija je na taj način opravdala ulogu favorita uoči utakmice i pobegla konkurentskoj Gruziji i Izraelu na dve pobede, u borbi za treće mesto koje takođe...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.