Izvor: MozzartSport.com, 10.Nov.2020, 13:33

Veliki "jugoslovenski" talenat sasuo 25 poena, svetska javnost ga obasula pohvalama

Mario Nakić i u dresu Ostendea nastavlja da oduševljava

Samo jedna utakmica bila je dovoljna Mariju Nakiću da ne svojom voljom opet "zavadi" pojedine u Srbiji i Hrvatskoj. Sin Iva Nakića, člana najtrofejnije gerenacije Partizana koja se 1992. godine, preko Mađarske, Nemačke, Belgije, Italije i Španije, kroz istanbuslku dvoranu "Abdi Ipekči" popela do evropskog trona, u dresu Ostendea je sasuo 25 poena (7-8 za dva, 3-4 za tri, 9 skokova) Šarlroi, na startu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvenstva Belgije. Onda je javnost, sa sve četiri strane sveta, sasula pohvale na njegov račun.

Ali, kako to biva na balkanskim prostorima, a s obzirom na to da je Mariju, rođenom Beograđaninu koji se sa 14 godina uputio ka Madridu u potrazi za košarkaškom srećom, otac Hrvat, a majka Srpkinja, na pozitivne komentare prislonila su se i nova svojatanja.

Kao od prvog velikog međunarodnog sjaja njegove košarkaške zvezde (na završnom turniru juniorske Evrolige 2018), svestan da nosi ogroman teret koji su mu bespotrebno na leđa natovarili oni kojima je daleko važnija (kvazi)pripadnost nego košarkaški kvalitet i potencijal, Nakić mlađi, poput "velikih", mudro ćuti, "pričajući" samo na terenu.

???????? @FILOU_Oostende's Mario Nakic is named #EuroMillionsMVP of the Week with his outstading performance in their victory over @spiroubasket ????????

Here are some of his best plays ????#inforthewin #basketballbelgium #EuroMillions pic.twitter.com/kNRpEj7aVH

A teren je opet bio ispunjen njegovim vanserijskim talentom, kao na pomenutom turniru Evrolige u Beogradu gde je izabran u najbolju petorku, ali i godinu dana kasnije u Vitoriji, gde je uz šampionski pehar (Reala), prigrlio i pehare za MVP i člana idealne petorke...

"Prilično impresivna predstava Marija Nakića. Za visokim krilima koja znaju da kreiraju, dodaju i šutiraju će uvek biti potražnje u današnjoj NBA. Imao je i u odbrani dobrih stvari. Svakako ću pratiti njegov napredak", nije promaklo sjajno izdanje Džonatanu Givoniju, osnivaču nekada čuvenog portala "Draft ekspres", od pre nekoliko godina analitičaru ESPN i čoveku koji je prvi van granica Grčke ukazao na Janisa Adetokunba, koji je ujedno indirektno potvrdio da u Marija, samo sada sa još raširenijim očima, nastavljaju da gledaju i Amerikanci, koji bi, istini za volju na radost i Srbije i Hrvatske, da se, kada dođe vreme, okoriste o mladog košarkaša, naravno u NBA ligi.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.