Veliki dogovor španskih klubova – ograničili cenu ulaznica za gostujuće navijače

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 15:30

Veliki dogovor španskih klubova – ograničili cenu ulaznica za gostujuće navijače

Zbog želje da se populariše kultura putovanja zbog utakmica, većina klubova La Lige podržala inicijativu da se ograniči cena ulaznica za gostujuće navijače.

Za sada, 11 klubova je dalo saglasnost za ovaj, kako ga Španci nazivaju, istorijski dogovor koji će definitivno biti važan olakšavajući faktor za navijače koji prate svoje klubove i na strani.

U Španiji, posebno u Primeri, kultura navijačkih gostovanja nije onakva kakva je u većini ostalih liga Evrope, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa je i to razlog, osim čisto finanijskog momenta, što je preduzeta pomenuta inicijativa.

Plan je da se cena ulaznica za gostujuće navijače limitira na 25 evra.

Taj plan, koji je potekao od organizacije "Aficiones unidas" (Ujedinjeni navijači), podržali su Betis, Sevilja, Real Sosijedad, Majorka, Kadiz, Almerija, Atletiko Madrid, Valensija i Selta Vigo, dok su i dalje neodlučni Real Madrid i Viljareal.

Barselona, Las Palmas, Granada i jedan od klubova koji se bore za ulazak u Primeru Alaves i Levante, traže vreme da preispitaju svoj stav na ovu temu.

To je slučaj i sa Hetafeom, Osasunom i Rajo Valjekanom.

Jedan od predloga pomenute navijačke unije je i da klubovi mogu da izaberu jedan meč tokom sezone koji će biti izuzetak od ovog dogovora, kada će sami moći da odrede cene ulaznica za gostujuće navijače.

Ideja koju je iznela ova navijačka organizacija je naišla na pozitivne reakcije pogotovo što dolazi u vreme kada cene karata za utakmice rastu iz godine u godinu, a za gostujuće navijače to predstavlja dodatni udar, pored uobičajenih troškova koje im odlaze samo na put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.