Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021, 12:27

Veliki Njukasl? Ko će tamo da dođe?! Uspeh se ne kupuje tek tako...

Bivši igrač Svraka Džonatan Vudgejt kaže da će do prvih trofeja morati da prođe najmanje 10-12 godina

Činjenica da je dobio najbogatijeg gazdu u svetu fudbala i jednog od najmoćnijih ljudi na planeti (princ Saudijske Arabije Mohamed bin Salman) učinila je da Njukasl ne silazi sa naslovnih strana sportskih medija. Pogotovo na Ostrvu.

Povodom preuzimanja Svraka i revolucije koju manje-više svi očekuju kada ogroman novac uđe u klub, oglasili su se mnogi relevantni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << faktori. Ocene su uglavnom bivale iste: crveno-beli će postati nova fudbalska sila. Međutim ima i drukčijih viđenja. Jedno takvo izneo je bivši igrač Njukasla Džonatan Vudgejt (41).

Defanzivac koji je najveći trag ostavio u Lidsu jednu sezonu proveo je na Sent Džejms Parku, ali kako smatra da je dobro upoznao klub i njegove navijače poručio im je da bi trebalo da se spuste na zemlju. On je još dodao da dovođenje najvećih zvezda o kojim maštaju neće ići nimalo lako, te da se uspeh ne kupuje.

Mada je ovo drugo demantovano u više navrata - najeksplicitnije na primerima Pari Sen Žermena i Mančester Sitija - Vudgejt je ubeđen da će navijači Njukasla načekati dok klub postane bitan u evropskim okvirima.

"Ako pogledate šta novi vlasnici sve treba da urade po pitanju infrastrukture, jasno je da će to trajati godinama. Sve je potrebno graditi od nule, od temelja", počeo je nekadašnji reprezentativac Engleske.

"Svaki igrač koji nešto vredi ide u Real Madrid, Barselonu, Mančester Junajted... Ne, ovo nije nepoštovanje prema Njukaslu. Prosto, takvi igrači će otići u klubove koje sam naveo".

Osvrnuo se Vudgejt i na geografski položaj grada...

"Dovoljno je teško dovoditi velike igrače iz razloga što je Njukasl na krajnjem severu. Verujte mi, znam koliko je teško ubediti igrača da dođe u Njukasl, Midlzbro ili Lids. Svi oni imaju dovoljno novca i žele trofeje. Žele da igraju u evropskim finalima, da idu na svetska prvenstva. Sigurno ne žele da dođu u Njukasl. Ponavljam, ovo nije nepoštovanje. Jednostavo sam u pravu".

Izuzetak je, po Vudgjetu, samo jedan.

"Alen Širer! On je bio igrač svetske klase i igrao je za Njukasl samo zato što je iz Njukasla, hteo je da ispuni svoj san. Nema više sličnih primera, vrhunskih fudbalera koji su igrali za taj klub".

Ali mašta može svašta, pa tako navijači Njuke maštaju o Mbapeu, Verneru, Pogbi...

"To bi bila zemlja snova! Da bi Mbape došao morate prvo da izgradite tu zemlju snova. Nije lako, uspeh se ne kupuje tek tako. U ovoj Ligi i zemlji to ne funkcioniše na taj način".

Pitanje trenera jedno je od prvih i najvažnijih za nove vlasnike. Za sada, Stiv Brus ostaje. Tačnije, Amanda Steveli kazala je da će voditi utakmicu protiv Totenhema ovog vikenda. A za kasnije...

"Način na koji postupaju sa Stivom Brusom je odvratan. On sada treba da vodi 1000. utakmicu, a to znači da je uspešan menadžer, dugovečan. Ali ovo je veliki trenutak za nove gazde, veliki za kompletan fudbal. Zato će pokušati da dovedu vrhunskog menadžera. Imaju novca za trošenje, a i svaki trener bi voleo da dođe i radi sa takvim sredstvima".

Po Vudgejtu, ni vrhunski stručnjak ne garantuje instant uspeh...

"Moraće da donesu niz ispravnih odluka. Biće im potrebno najmanje 10-12 godina. Prvo treba da osvoje Liga kup, FA kup. Tek posle dolaze Premijer liga i Liga šampiona", zaključio je Džonatan Vudgejt.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.