Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021, 11:22

Velikanu se crno piše

Dinamo iz Bukurešta očekuje grčevita borba za opstanak u Rumuniji. Češki stručnjak Dušan Uhrin ima ulogu vatrogasca

Tmurni oblaci nadvili su se nad Bukureštom. Dok se FSCB stabilizovao, bori se za titulu sa Klužom, drugi rumunski velikan, Dinamo, 18 puta šampion naših istočnih komšija, proživljava teške trenutke. Prošle godine je klub bio u velikim finansijskim problemima, navijači su sakupljali novac, pretilo je gašenje. Prošlog leta bilo je najava boljih dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Jedan španski investicioni fond kupio je Dinamo. Na kormilu je stigao nekadašnji selektor Rumunije Kozmin Kontra, a došla su pojačanja, pre svega iz Španije. Verovalo se da će klub da stane na zdrave noge, Kontra je na promociju obećao ulazak u plej-of, a narednih godina i napad na trofeje, ali ništa od toga. Brzo je ovaj projekat postao kao Potemkinova sela. Plata za igrače nije bilo, a stranci su počeli da napuštaju Bukurešt. Krajem prošle godine sidro je digao i Kontra, a sledili su ga mnogo fudbaleri.

19.30: (2,85) Gaz Metan Medijaš (2,90) Dinamo B. (2,60)

Sredinom aprila je stigao u klub češki stručnjak Dušan Uhrin sa zadatkom da obezbedi opstanak. Dinamo je bez pobede u ligi skoro tri meseca, još od 31. januara. Na 12 prethodnih mečeva nije se osetila slast pobede. Pre dve nedelje Liga 1 je podeljena. Najbolih šest ekipa boriće se za titulu, dok će timovi od sedmog od 16. mesta da igraju devet utakmica za opstanak. Velikan iz Bukurešta danas (19.30) ide na noge Gaz Metanu u Medijašu. Dinamo je trenutno na 14. mestu koje vodi u baraž. Iz lige ispadaju dva najgora tim, a dva će u borbu za status u eliti.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Nema sumnje da u narednih sedam kola ekipu iz prestonice čeka pakao. Gaz Metan je takođe razočarao ove sezone. Prošle je igrao u plej-ofu, a sada i njega čeka borba za status u društvu najboljih. Uhrin je prošle sezone sedeo na klupi tima iz Medijaša, dobro poznaje igrače, pa bi to mogao da bude plus za goste iz Bukurešta.

Oba tima igraju tvrde utakmice na mali broj golova. Gaz Metan je u seriji od sedam mečeva na kojima je bilo 0-2 gola. Dinamo je na četiri od pet poslednjih utakmica odigrao u tipu 0-1. Uhrin je vodio tim na dve meča u plej-autu, a sakupljen je samo bod. Tim iz Bukurešta kuburi s realizacijim. Nije postigao gol na tri prethodna meča. Na poslednjih šest utakmica, Dinamo je samo jednom zatresao mrežu i to na svom terenu protiv Klinčenija (1:3).

16.30: (2,25) UTA Arad (3,00) Hermanštat (3,30)

Ako se ekipa uskoro ne trgne, crno se piše nekadašnjem velikanu, posle Steuae (današnjeg FCSB-a) najtrofejnije ekipe u Rumuniji. Dinamo ove sezone dobro prolazi protiv ekipe iz Medijaša. Slavio je oba puta u prvom delu sezone, sa 2:1 u Bukureštu i 3:1 gostima.

RUMUNIJA, PLEJ-AUT – 3. KOLO

Petak

16.30: (2,25) UTA Arad (3,00) Hermanštat (3,30)

19.30: (2,85) Gaz Metan Medijaš (2,90) Dinamo B. (2,60)

Subota

16.30: (2,25) Astra (3,00) Arđeš (3,30)

Nedelja

14.00: (2,00) Kindija (3,05) CSMS Jaši (4,00)

Ponedeljak

19.30: (2,95) Voluntari (3,00) Vitorul (2,45)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.