Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2020, 16:18

Velikan i debitant za trofej

Honved na Mezokovežd u finalu Kupa Mađarske

Večeras je na programu 80. finale Kupa Mađarske. Na neutralnoj Puškaš Areni za trofej se bore Honved i Mezokovežd (20.00), koji osim što će da krasi vitrine služi i kao ulaznica za kvalifikacije za Ligu Evrope.

Na stadionu će moći da bude ukupno 10.000 ljudi, držeći se na udaljenosti jedni od drugih. Za razliku od Honveda kome će ovo da bude 19. finale - do sada je sedam puta osvajao Kup - za Mezokovežd će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << biti premijerno. Klub sa severoistoka za sada ima samo osvojeno prvenstvo u drugoj diviziji Mađarske, u sezoni 2012/13.

Upravo je Honved protekle sezone ostao kratkih ruku u finalu, pošto je bolji od njega bio Fehervar. Vodio je klub iz Budimpešte, ali je u finišu popio gorku pilulu. Ove sezone je da bi stigao do borbe za pehar morao je da isključi Dunaharasti (7:1), Kazinbarcika (2:0 u produžetku), Monor (3:1), Haladaš (1:0; 2:1 u produžetku), Pakš (0:0; 2:0) i MTK Budimpeštu (0:0, 0:0 i 5:4 posle penala). Sve u svemu, naporno je radio da dođe do kraja.

U nedelju je Honved u šampionatu, uz nekoliko izmena, savladao Debrecin kod kuće sa 3:1.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Nasuprot mađarskom velikanu stoji klub tanke istorije. Ipak, Mezokovežd se poslednjih godina podigla na nivo i spada među važnije ekipe u ligi. U Kupu su žuto-plavi morali da eliminišu Heviz (6:0), Senio Karnifek (2:1), Đer (3:2), zatim Kapošvar (2:1; 3:1), Puškaš Akademiju (1:0; 1:1), a u polufinalu je su bili bolji od branioca trofeja Fehervara (1:1; 2:2).

U prvenstvu je tokom vikenda Mezokovežd poražen od Diožđera na strani, a suspenzija trenera Atile Kutora otkazana je i on će normalno biti na klupi u najbitnijoj utakmici u istoriji tima.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.