Velika tuča u Medison Skver Gardenu

Izvor: B92, 17.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika tuča u Medison Skver Gardenu



NBA je doživela još jednu veoma ružnu epizodu u kojoj je jednu od glavnih uloga imao vodeći strelac lige, a sve se dogodilo u najpoznatijoj dvorani na svetu.

Karmelo Entoni i preostala devetorica igrača na parketu su zaradili isključenje posle masovne tuče Nagitsa i Niksa, koju su započeli košarkaši Njujorka. Sve se dogodilo posle nesportskog faula Mardija Kolinsa, a najaktivniji u tuči bili su Nejt Robinson i Džej Ar Smit. Velika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gužva zakačila je i prve redove gledališta, a sve je podsetilo na tuču igrača Indijane sa navijačima Detroita pre dve godine.

Smit je imao crveni trag na levoj strani lica, a niko od ostalih igrača nije povređen. Prema izjavama Niksa, čitav slučaj dogodio se minut i 15 sekundi pre kraja pri vođstvu Nagitsa 123:100, a u situaciji kada su na parketu i dalje bili starteri gostujućeg tima.

"Želeli su da nas osramote. To je bio direktni šamar našem timu, klubu i navijačima. Napravili smo čist, ali snažan faul i tada je počela tuča", rekao je Robinson.

Faul i nije bio toliko čist. Kolins je uhvatio Smita oko vrata, kada je ovaj krenuo na polaganje. Entoni i Robinson su odmah uleteli u gužvu.

Niko od zvaničnika lige još uvek nije spreman da da izjavu, ali ključnu stvar u čitavom događaju možda imaju loši odnosi trenera Nagitsa Džordža Karla i predsednika Niksa Ajzeje Tomasa, koji su nastali posle otpuštanja Lerija Brauna. Karl i Braun su veoma dobri prijatelji.

Karl posle meča nije želeo da objasni zbog čega je na parketu u završnici držao startere i pored visokog vođstva, i pored činjenice da je ovo bio drugi meč u dva dana, i pored činjenice da je to bila peta utakmica za redom na veoma napornoj turneji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.