Izvor: MozzartSport.com, 10.Feb.2021, 05:48

Velika škola za Ninu: Serena ne prašta greške

Vilijamsova pobedila 6:3, 6:0

Hrabro, otresito igrala je Nina Stojanović najveći meč karijere, protiv Serene Vilijams na Australijan openu i nije se obrukala i pored toga što je drugi set izgubila sa „nulom“.

Mlada srpska teniserka je bila jako dobra u prvom setu, pratila je ritam najbolje igračice svih vremena, trudila se da s njom održi korak i koliko-toliko je uspevala. Ali, u nastavku je ostala bez snage, Serena je dodala gas, a možda >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je gubitak prvog seta malo uticao da Stojanovićeva psihički popusti i posle sat i 10 minuta igre je Amerikanka podigla ruke u znak pobede – 6:3, 6:0.

Pored razlike u kvalitetu, jer je sa druge strane mreže bila teniserka koja ima u ličnoj kolekciji 24 osvojena grend slema, iskustvo je takođe bilo jedna od prelomnih tačaka. Serena je igrala onoliko koliko je morala, dok je Nina pokušavala često prebrzo da završi poene, bila je malo nestrpljiva, iako je u prvom setu umela da napravi i izuzetne poene, kojima je sebi dizala samopouzdanje.

Ključ u prvom setu bio je četvrti gem, u kojem je srpska teniserka uspela da odbrani tri brejk lopte, nije iskoristila svoju gem šansu, a onda je Vilijamsova našla način da napravi brejk i povede 3:1.

Veliku šansu je Nina ispustila na 4:2 da uzvrati brejkom i potpuno se vrati u set, imala je dve prilike, ali je Serena sačuvala servis i pobegla na 5:2.

Drugi set je bio potpuno druga priča, trajao je samo 25 minuta. Vilijamsova je oduzela sva tri servis gema Stojanovićevoj i rutinski prošla u 3. kolo turnira, u kojem će igrati protiv Anastasije Potapove.

Velika škola za Ninu Stojanović, zalog za neke buduće grend slemove...

AUSTRALIJAN OPEN – 2. KOLO

Muškarci

Karacev - Gerasimov 3:0 (6:0, 6:1, 6:0)

Vavrinka – Fučovič

Dakvort – Ože-Alijasim 0:3 (4:6, 1:6, 2:6)

Raonić – Mute

Švarcman – Miler 3:0 (6:2, 6:0, 6:3)

Rusuvuori – Martinez

Bublik – Lajović

Tim – Kepfer

Đoković – Tijafo

Opelka – Fric

Šapovalov – Tomić

Manarino – Kecmanović

Veseli – Karenjo Busta

Kirjos – Umber

Zverev – Kresi

Dimitrov – Bolt

Dame

Vondrusova – Marino 2:0 (6:1, 7:5)

Su Vei - Andresku 2:0 (6:3, 6:2)

Korne – Li 0:2 (2:6, 6:7)

Potapova – Baboš 2:0 (6:2, 6:4)

Sabalenka – Kasatkina 2:0 (7:6, 6:3)

Kirstea – Kvitova

Pera – Dijas

S. Vilijams – Stojanović 2:0 (6:3, 6:0)

V. Vilijams – Erani

Fero – Rjabkina

Šmjedlova – Žabur

Kudermetova – Gračeva

Muguruza – Samsonova

Švjontek – Đorđi

Osaka – Garsija

Halep - Tomljanović

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.