Velika pobeda PAO-a u Badaloni

Izvor: B92, 25.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika pobeda PAO-a u Badaloni



Košarkaši grčkog Panatinaikosa pobedili su u gostima španski Huventud sa 82:79 na otvaranju nove sezone Evrolige. Ekipa Željka Obradovića uspešno je započela pohod ka fajnal-foru, koji se ove sezone održava upravo u Atini, neverovatnim preokretom protiv Huventuda, koji je u jednom trenutku vodio sa 24 razlike.

Prvo poluvreme proteklo je u dominaciji domaćih. U paklenoj atmosferi Olimpijske dvorane u Badaloni, Benet je predvodio Huventud u seriji od 19:0, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje su krajem prvog poluvremena vodili sa ogromnih 48:24.

Međutim, prednost se od početka treće četvrtine polako "topila", domaćini su u drugih 20 minuta šutirali očajno, imali su čak 25 izgubljenih lopti, a PAO se preko Dijamantidisa i Batiste vraća u igru. Prvo vođstvo na utakmici PAO je imao tek u pretposlednjem minutu, kada je Dijamantidis pogodio trojku za 76:75, a zatim ukrao loptu i pogodio važna slobodna bacanja.

Atinski klub je tako zaokružio jedan od najvećih preokreta u istoriji Evrolige. PAO je predvodio Batist sa 23 poena, Dijamantidis je postigao 17, Delk 13, a Dejan Tomašević 11. Sa druge strane, Benet je ubacio 21 poen za Huventud, Bets 15, a Fernandez 14.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.