Velika nagrada Italije: Trijumf Hamiltona u Monci

Izvor: BKTV News, 02.Sep.2018, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika nagrada Italije: Trijumf Hamiltona u Monci

Aktuelni svetski šampion slavio na Ferarijevoj stazi

Luis Hamilton ostvario je trijumf u Italiji, iako je startovao sa treće pozicije, iza dva Ferarija. Na drugom mestu trku je završio Kimi Raikonen, a najniži stepenik na podijumu zauzeo je Valteri Botas.

Četvrto mesto osvojio je Sebastijan Fetel, a Maks Ferštapen je trku zvanično završio na petom mestu, iako je prošao kroz cilj kao treći, ali ga je direkcije trke kaznila sa dodatnih pet sekundi zbog načina >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na koji je branio poziciju od Botasa.

Bodove su još osvojili Grožan, Okon, Perez, Sainc i Strol.

Ključni momenat trke desio se u prvom krugu, kada je došlo do kontakta između Fetela i Hamiltona u borbi za drugo mesto. Nemac je izvukao deblji kraj, ostao bez prednjeg krila i u nastavak trke ušao sa začelja.

WATCH: Contact between Vettel and Hamilton at the #ItalianGP ? ??

VIDEO >> https://t.co/zpgMg7mmoo pic.twitter.com/EYu3yKxfu3

— Formula 1 (@F1) 02. септембар 2018.

Raikonen je držao prvo mesto, prvi otišao na zamenu guma i sve je izgledalo tako da će Finac pobediti prvi put posle više od pet godina. Ipak, Hamilton ga je obišao osam krugova pre kraja, a Kimi nije mogao da uzvrati udarac.

LAP 45/53: Hamilton makes his move on Raikkonen, and takes the lead

? @MercedesAMGF1 "Nice work, eight laps to go"#ItalianGP ?? #F1 pic.twitter.com/LvgRNOSngR

— Formula 1 (@F1) 02. септембар 2018.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.