Izvor: MozzartSport.com, 22.Sep.2021, 17:35

Velika frka u BiH! Sudiji zapaljen auto u pokretu, prvi čovek Veleža drsko: Trebalo je bolje da ga održava

Epilog: Stadion Rođeni suspendovan na šest utakmica, Mostarci izgubili 0:3, oduzeta im tri boda, predsednik dve godine van fudbala...

Navikli smo da nas fudbal u Premijer ligi Bosne i Hercegovine svake sezone suočava sa raznim situacijama mimo zelenih terena. Da se tradicija i ritual nastave, pobrinuli se Velež i Borac, u meču 10. kola igranom u Mostaru.

Naime, susret je prekinut u 82. minutu, kada je nakon drugog pogotka gostiju i vođstva od 2:0, nekoliko desetina >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gledalaca utrčalo na teren. Službena lica i igrači Borca nekako su uspeli da se sklone u svlačionice, a susret nije nastavljen. Sve to usled revolta domaćih navijača zbog suđenja glavnog arbitra Sabrije Topalovića u prvom poluvremenu.

Da stvar bude još gora, nemile scene su se nastavile i nakon meča. Nešto pre ponoći, u blizini Jablanice, presretnut je i zapaljen automobil glavnog sudije Sabrije Topalovića koji je bio u pokretu i u kojem su se još nalazili njegov pomoćnik Admir Šehović, te kontrolor suđenja Adnan Alispahić koji je zadobio lakše povrede. Da arbitri nisu brzo izleteli iz zapaljenog vozila ko zna kako bi se sve završilo.

"Ja već imam prve indikacije da je sudija Topalović slabo održavao automobil i da je do požara došlo zbog zapaljenja kočionog sistema, da se požar preneo na kompletan auto. Mislim i da je njegovim upravljačkim mehanizmom rukovodio neko iz daljine, tako da nije mogao kontrolisati svoj auto. Drago bi mi bilo da u buduće svi oni koji puno putuju povedu malo računa o ispravnosti upravljačkog i kočionog sistema", izjavio je cinično i prilično skandalozno prvi čovek Rođenih za Klix.ba.

Strasti se nisu smirile ni danas, pa optuživačke strelice lete u oba smera. Iz Mostara u Banjaluku i obrnuto. Prvo je predsednik fudbalskog saveza BiH, čovek blizak banjalučkom klubu, Vico Zeljković, najavio drakonske kazne za Mostarce i njihovog prvog čoveka Šemsudina Hasića, da bi potom reagovao i sam Hasić, izjavivši da se svesno vodi hajka protiv njegovog kluba.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odmah je reagovao i doneo konačan epilog prekinutog meča. Prvo je zasedala Takmičarska komisija koja je registrovala utakmicu službenim rezultatom 3:0 u korist banjalučkog kluba i suspendovala stadion Rođeni. Takođe, pokrenut je i disciplinski postupak protiv predsednika Veleža Šemsudina Hasića i ostalih odgovornih lica za organizaciju utakmice.

Odmah nakon toga za sto je sela i Disciplinska komisija koja nije imala milosti te je donela odluku da je Fudbalski klub Velež kažnjen oduzimanjem tri boda i novčanom kaznom od 10.000 KM. Da stvar bude još gora po organizatora, stadion Rođeni suspendovan je na šest utakmica, a prvi čovek Veleža Šemsudin Hasić kažnjen zabranom obavljanja svih funkcija u fudbalu u trajanju od dve godine.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.